“Θα πρέπει να αναφερθεί πως ο Τομέας ΕΚΑΒ Θάσου αποτελεί έναν εκ των Τομέων του ΕΚΑΒ στη χώρα, που όπως έχει ήδη εξαγγελθεί από τη Κυβέρνηση, θα ενισχυθούν τις προσεχείς ημέρες με προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων” αναφέρει το ΕΚΑΒ σε ανακοίνωση του μετά το θάνατο τουρίστριας στην παραλία της Αστρίδας.

 

Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης πως το ασθενοφόρο έκανε τη διαδρομή από το Κέντρο Υγείας Πρίνου μέχρι την παραλία της Αστρίδας σε 32 λεπτά, όμως δεν αναφέρεται ποιος ήταν ο συνολικός χρόνος αναμονής, καθώς δεν αναφέρεται πόση ώρα έκανε να φύγει το ασθενοφόρο για την παραλία από την ώρα κλήσης για το περιστατικό.

 

Οι αυτόπτες μάρτυρες τονίζουν πως το ασθενοφόρο έκανε 51 λεπτά να φτάσει.

 

Η ανακοίνωση του ΕΚΑΒ αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

 

“Διευκρινίσεις σχετικά με δημοσίευμα για περιστατικό θανάτου αλλοδαπής τουρίστριας σε παραλία της θάσου.

 

Σε συνέχεια δημοσιευμάτων αναφορικά με το περιστατικό θανάτου αλλοδαπής τουρίστριας σε παραλία της θάσου και των αναφορών περί πενηντάλεπτης καθυστέρησης της άφιξης του ασθενοφόρου, θέλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

 

Βάσει των επίσημων καταγεγραμμένων στοιχείων του Τομέα ΕΚΑΒ Θάσου, στις 27 Ιουνίου 2023 στις 11:45 το πρωί το τηλεφωνικό κέντρο του 166 δέχθηκε κλήση από τη περιοχής της παραλίας Αστρίδας Θάσου, σχετικά με περιστατικό πνιγμού γυναίκας με αναφερομένη μη ύπαρξη ζωτικών σημείων.

 

Η κλήση διαβιβάστηκε άμεσα στο διαθέσιμο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Θάσου, του οποίου το πλήρωμα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή παρέδιδε επείγον περιστατικό αγγειακού εγκεφαλικού στο Κέντρo Υγείας Πρίνου. 

 

Εντός λίγων λεπτών το ασθενοφόρο αναχώρησε από το Κέντρο Υγείας Πρίνου όπου και αφίχθη στο σημείο του συμβάντος στη παραλία Αστρίδας (επαρχιακό οδικό δίκτυο απόστασης 35 χλμ) σε τριάντα δύο (32) λεπτά.

 

Στο σημείο του συμβάντος βρισκόταν και ιδιώτης ιατρός, ο οποίος αφού παρείχε ιατρικές πρώτες βοήθειες αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) διαπίστωσε το θάνατο της άτυχης τουρίστριας.

 

Θα πρέπει να αναφερθεί πως ο Τομέας ΕΚΑΒ Θάσου αποτελεί έναν εκ των Τομέων του ΕΚΑΒ στη χώρα, που όπως έχει ήδη εξαγγελθεί από τη Κυβέρνηση, θα ενισχυθούν τις προσεχείς ημέρες με προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.”