Το Σαββατοκύριακο το μεσημέρι-απόγευμα βροχές και καταιγίδες στη βόρεια χώρα, πιθανόν το απόγευμα-βράδυ στη δυτική και κεντρική χώρα.

 

Σάββατο-Κυριακή 24-25/6/2023

 

  • Το Σάββατο ηλιοφάνεια με συννεφιά, το μεσημέρι-απόγευμα τοπικές βροχές και καταιγίδες στη Μακεδονία, το απόγευμα έως και το βράδυ στην Ήπειρο, τη βόρεια και δυτική Θεσσαλία τη δυτική και κεντρική Στερεά, το βόρειο-κεντρικό Ιόνιο και την ορεινή Πελοπόννησο. Καλός καιρός στην υπόλοιπη χώρα.

 

  • Την Κυριακή ηλιοφάνεια με συννεφιά, τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως μεσημέρι-απόγευμα σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές, το βράδυ θα εξασθενήσουν.

 

Άνεμοι: Στο Ιόνιο μεταβλητοί 3-4, στο Αιγαίο Βοριάδες 4-5 Μποφόρ. Θερμοκρασίες: Από 14 έως 34-36 βαθμούς.

 

Στη Θεσσαλονίκη ηλιοφάνεια με συννεφιά, το μεσημέρι-απόγευμα τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς 2-3 Μποφόρ και θερμοκρασία από 19 έως 32 βαθμούς.

 

Στην Αττική ηλιοφάνεια με πρόσκαιρη συννεφιά, την Κυριακή πιθανές τοπικές βροχές στα ορεινά. Άνεμοι Βοριάδες 3-5 Μποφόρ και θερμοκρασία από 20 έως 34 βαθμούς.

 

Δευτέρα 26-6-2023

 

Το πρωί ηλιοφάνεια με συννεφιά, το μεσημέρι-απόγευμα τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές, θα συνεχισθούν και το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία και την ανατολική Θεσσαλία. Οι άνεμοι Βοριάδες, στα πελάγη 3-5 τοπικά έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, θα κυμανθεί από 14 έως 31-34 βαθμούς.

 

Τρίτη 27-6-2023

 

Στα βορειοανατολική χώρα, το βόρειο Αιγαίο και τα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά το μεσημέρι-απόγευμα συννεφιά με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα καλός καιρός. Οι άνεμοι Βοριάδες, στα πελάγη 4-5 τοπικά στο Αιγαίο 6-7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, θα κυμανθεί από 15 έως 30-34 βαθμούς.

 

Τετάρτη 28-6-2023

 

Βελτιωμένος καιρός σε όλη τη χώρα, εξαίρεση τα ηπειρωτικά ορεινά με τοπικές βροχές το μεσημέρι-απόγευμα. Οι άνεμοι Βοριάδες, στα πελάγη 3-5 τοπικά έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, θα κυμανθεί από 15 έως 32-35 βαθμούς.

 

πηγή: makthes.gr