«Πήγε και γύρισε» ένας Καβαλιώτης πριν από λίγες ημέρες ο οποίος στάθηκε τυχερός στα χέρια των εργαζόμενων του τοπικού ΕΚΑΒ.

 

Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα, σε πρωινή βάρδια, όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ της τοπικής εφημερίδας «Χρονόμετρο».

 

Το ΕΚΑΒ δέχθηκε κλήση για διακομιδή ενός συμπολίτη μας που είχε υποστεί ανακοπή καρδιάς. Όταν το ασθενοφόρο έφτασε στο σημείο για να παραλάβει τον ασθενή, αυτός ήταν στην ουσία νεκρός καθώς οι νοσηλευτές δεν μπορούσαν να εντοπίσουν σφυγμό.

 

Δεν χάθηκε καθόλου χρόνος. Άμεσα άρχισαν τις προσπάθειες να τον επαναφέρουν στη ζωή. Το πλήρωμα του ασθενοφόρου δεν απογοητεύτηκε από την πρώτη αποτυχία.

 

Επί 15 λεπτά προσπαθούσαν με εξωτερικό απινιδωτή και ασκήσεις καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης και τελικά κατάφεραν να τον… γυρίσουν πίσω.

 

Η διακομιδή του έγινε στο Νοσοκομείο με τον ασθενή να εμφανίζει περί τους 80 σφυγμούς.

 

Όπως ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Δημήτρης Πουλόπουλος, επρόκειτο για έναν 70χρονο ο οποίος σώθηκε χάρη στα ειδικά σεμινάρια από τα οποία περνά το προσωπικό του ΕΚΑΒ για παροχή πρώτων βοηθειών, ΚΑΡΠΑ και χρήσης εξωτερικού απινιδωτή.