Μια πρωτότυπη ιδέα είχε ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου δημοτικού σχολείου Θάσου για την τελετή λήξης του σχολικού έτους.

 

Μετέτρεψε την αυλή του σχολείου σε θερινό σινεμά, μια ιδέα που χαροποίησε μικρούς και μεγάλους με τις περιπέτειες του δημοφιλούς ήρωα κινουμένων σχεδίων τον μικρό Νικόλα.

 

Ωστόσο επιλέχθηκε μια από τις ταινίες που έχουν μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη και συγκεκριμένα «το κυνήγι του θησαυρού». Ο σύλλογος μερίμνησε να μοιράσει και ποπ - κορν χαρίζοντας σε όσους παρακολούθησαν την ταινία την μαγεία του θερινού σινεμά. 

 

Στην ανάρτηση του συλλόγου αναφέρονται τα εξής:

 

 

«Το Σχολείο μας πήγε Σινεμά.. "

 

Μία κινηματογραφική προβολή στον προαύλιο χώρο, μία ευγενική προσφορά του συλλόγου μας για όλα τα παιδιά του σχολείου. Μία ταινία με αισθητική αρτιότητα  και ψυχαγωγική δράση με στόχο να ενεργοποιήσει την ενσυναίσθηση και να μυήσει τα παιδιά στη δράση.

 

​Η κίνηση αυτή, εκτός από την ανείπωτη χαρά που  προσέφερε, ήταν και μία κίνηση στήριξης στον κινηματογράφο που, όπως όλοι γνωρίζουμε, αποτελεί  θεμελιώδη άξονα της οπτικοακουστικής παιδείας και της Παιδείας στα Μέσα γενικότερα.

 

Οι μικροί αλλά και οι μεγάλοι μας φίλοι έζησαν μια μοναδική κινηματογραφική εμπειρία και απόλαυσαν μία καταπληκτική, γεμάτη μηνύματα ταινία. Ευελπιστούμε η κίνησή μας αυτή να αποτελέσει εφαλτήριο για παρόμοιες κινηματογραφικές δράσεις στο νησί μας».