Συνέντευξη Τύπου έδωσαν το πρωί της Πέμπτης 26 Νοεμβρίου εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής που ετοιμάζει συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την προσεχή Κυριακή στις Κρηνίδες, ενάντια στον αγωγό TAP.

 

Η Συντονιστική ανέφερε ότι τάσσεται ενάντια στην όδευση του αγωγού μέσα από καλλιεργήσιμες εκτάσεις στα Τενάγη των Φιλίππων.

 

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Συντονιστικής Τάσος Ενδιάρογλου και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Καβάλας Θέμης Καλπακίδης μίλησαν για το Συλλαλητήριο που θα αρχίσει τις 12 το μεσημέρι στην ανατολική είσοδο των Κρηνίδων.

 

Στη διάρκεια των δηλώσεων έγινε καταγγελία για «μεθοδεύσεις της εταιρίας σε βάρος των ιδιοκτητών» ενώ εκφράστηκαν επιφυλάξεις για το ρόλο της εταιρίας σε μελλοντικά σχέδια εκμετάλλευσης της τύρφης.

 

Δείτε σχετικό ρεπορτάζ του ENA channel 

 

 

 

Εξάλλου, σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Καβάλας αναφέρει ότι «συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα για την αλλαγή της όδευσης του αγωγού  ΤΑΡ και καλεί τα μέλη της σε ενεργή και δυναμική συμμετοχή την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 12:00πμ στην ανατολική είσοδο των Κρηνίδων,στα φανάρια».

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

 

Επειδή εμείς οι πολίτες του Δήμου Καβάλας διαπιστώνουμε ότι οι πολιτικές υποσχέσεις για ακόμη μία φορά έπεσαν στο κενό,

Επειδή δεν έχουμε καμία διάθεση να παίζουμε με τις ζωές μας και με τις ζωές των παιδιών μας,

Επειδή αρνούμαστε να αποφασίζουν άλλοι για εμάς χωρίς εμάς,

Επειδή όλες οι εναλλακτικές προτάσεις που καταθέσαμε για την αλλαγή όδευσης του TAP είναι εφικτές,

Επειδή οι πρακτικές της εταιρείας TAP προσβάλουν την νοημοσύνη μας.

 

Για αυτούς και για πολλούς άλλους λόγους σας ΚΑΛΟΥΜΕ  την κοινωνία του Δήμου Καβάλας να δώσει ένα δυναμικό παρών, την ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ και ώρα 12:00 στην ανατολική είσοδο των Κρηνίδων στα φανάρια, στην διαμαρτυρία ενάντια στην συγκεκριμένη όδευση του αγωγού TAP.

 

O TAP δεν δίνει ουδεμία σημασία στις αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες, αντιθέτως έχει βγει και αγοράζει με τεχνάσματα γη από τους πάντες, ενεργώντας επιλέχτηκα στην υπόθεση του κάθε δικαιούχου.

 

Σας τονίζουμε η όδευση του αγωγού TAP αφορά όλο τους Δημότες Καβάλας.

 

Δυστυχώς η Πολιτεία στις εξελίξεις είναι παρατηρητής και δεν φέρει καμία πραγματική αντίσταση απέναντι στα συμφέροντα κάποιων.

 

Σαν άμεση συνέπεια όλων αυτών αποφασίσαμε, ως πολίτες – γονείς, ότι δεν επιτρέπουμε να παίζουν με τις ζωές μας.

 

Πρέπει  επιτέλους όλοι  να καταλάβουν, η ζωή μας ανήκει και το μέλλον ανήκει στα παιδιά μας…

 

Σας ευχαριστούμε !!!