Η δολοφονία του 14χρονου αγοριού από τα χέρια συνομήλικου φίλου και συμμαθητή του στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο το 2016.

 

Ήταν 11 Ιουνίου του 2016 όταν οι δύο ανήλικοι επέστρεφαν στο σπίτι τους από παιχνίδι, στην Γέφυρα Θεσσαλονίκης.

 

Το θύμα φαίνεται πως έκανε κάποιο σχόλιο για την παλαιότητα ενός τρακτέρ που άνηκε στην οικογένεια του δράστη. Το σχόλιο αυτό φαίνεται πως εξαγρίωσε τον 14χρονο ο οποίος πήρε ένα μαχαίρι από την κουζίνα του σπιτιού του και τραυμάτισε θανάσιμα τον φίλο του στο λαιμό και επέστρεψε στο σπίτι του.

 

Την επόμενη μέρα το πρωί οι γονείς του θύματος είχαν δηλώσει την εξαφάνιση του. Λίγη ώρα αργότερα το πτώμα του άτυχου 14χρονου βρέθηκε σε ένα χωράφι κοντά στο γυμναστήριο του χωριού και ο 14χρονος δράστης δεν άργησε να ομολογήσει.

 

Το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Θεσσαλονίκης είχε τιμωρήσει τον δράστη με αναμορφωτικά μέτρα τον Ιανουάριο του 2018.

 

Πιο συγκεκριμένα, αυτά αφορούσαν τον εγκλεισμό του στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου μέχρι την ενηλικίωσή του και την καθημερινή του παρακολούθηση από παιδοψυχίατρο.

 

Πλέον όμως το Μονομελές Εφετείο Θεσσαλονίκης επιδίκασε στην οικογένεια του θύματος χρηματική αποζημίωση ύψους 400.000 ευρώ για ψυχική οδύνη.

 

Με την υπ’ αριθμόν 18/2023 απόφασή του το Δικαστήριο επιδίκασε από 100.000 ευρώ στους γονείς του ανήλικου θύματος, από 80.000 ευρώ στα δύο αδέλφια του και από 20.000 ευρώ στις γιαγιάδες του.

 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ είχε προηγηθεί προσφυγή με αγωγή ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου από τους οικείους του 14χρονου κατά των γονιών του δράστη αλλά και του ιδίου. Το Μονομελές Πρωτοδικείο είχε επιδικάσει το ποσό των 420.000 ευρώ.

 

Η μητέρα του άτυχου 14χρονου με αφορμή την απόφαση αυτή συγκλονίζει μιλώντας στο newsit.gr, λέγοντας πως το μόνο που θέλει είναι το παιδί της πίσω.

 

«Δεν με ενδιαφέρουν τα χρήματα τους, δεν με ενδιαφέρουν αυτοί οι ίδιοι, δεν με ενδιαφέρει τίποτα ειλικρινά. Εγώ το παιδί μου θέλω πίσω. Το παιδί μου μπορούν να μου το φέρουν; Κανένας δεν μπορεί να μου το κάνει αυτό. Δεν θέλω την αποζημίωση. Εγώ ήθελα την καταδίκη του. Ζω πλέον για τα άλλα παιδιά μου και για να προχωρήσουν στη ζωή τους.

 

Το παιδί μου δεν θα το ξεχάσω ποτέ, ο θάνατος του και με τον τρόπο που έγινε δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Ο δράστης δεν εμφανίζεται στο χωριό καθόλου.

 

Ήταν σε αναμορφωτήριο σε κάποια άλλη πόλη και μαθαίνουμε τώρα ότι ζει, κυκλοφορεί και εργάζεται εκεί. Είναι 21 χρονών πλέον. Μεγάλωσε όπως θα είχε μεγαλώσει και το δικό μου παιδί. Έκανε το έγκλημα που έκανε και κυκλοφορεί ελεύθερος. Δεν υπάρχουν νόμοι».

 

Πηγή: newsit.gr

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης