Ο Δήμος Παγγαίου, δικαιούχος του έργου KEEP ON, ολοκλήρωσε το σύνολο των δράσεων του (3+2 έτη), συμπεριλαμβανομένων των επιλεγμένων δράσεων του σχεδίου δράσης. Το έργο αφορά στην προσέγγιση των έργων πολιτιστικής κληρονομιάς. H προσέγγιση του έργου KEEP ON πλέον επεκτείνεται και σε άλλα αντικείμενα του Δήμου.

 

Σχετική ανακοίνωση του Δήμου Παγγαίου αναφέρει τα εξής:

 

“Ο Δήμος Παγγαίου, δικαιούχος του έργου KEEP ON με τίτλο «Effective policies for durable and self-sustainable projects in the cultural heritage sector/KEEP ON (αποτελεσματικές πολιτικές για διάρκεια και βιωσιμότητα έργων που υλοποιούνται στον τομέα του πολιτισμού)» το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα INTERREG EUROPE, με επικεφαλής εταίρο το Institute for Economic Development of Ourense Province στην Ισπανία και εταίρους από την Πολωνία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Κροατία και την Ολλανδία, ολοκλήρωσε με επιτυχία το σύνολο των δράσεων του (3+2 έτη), συμπεριλαμβανομένων των επιλεγμένων δράσεων του σχεδίου δράσης.

 

Το έργο αφορά στην προσέγγιση των έργων πολιτιστικής κληρονομιάς. 

 

Ειδικότερα, διαπραγματεύεται το μέλλον των πολιτιστικών έργων στο τέλος της χρηματοδότησής τους, τη στόχευσή τους και παράλληλα το πώς θα μπορούσαν τα έργα στον τομέα του πολιτισμού να είναι βιώσιμα καλύπτοντας τις ανάγκες τους με ρεαλιστική δημόσια στήριξη και ως εκ τούτου, οι δημόσιες χρηματοδοτήσεις να έχουν μακροχρόνια πολλαπλασιαστικά οφέλη για την τοπική και περιφερειακή οικονομία.

 

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου, βελτιώθηκαν οι σχετικές πολιτικές του Δήμου Παγγαίου, με αναβάθμιση της προσέγγισης βιωσιμότητας των έργων πολιτιστικής κληρονομιάς και των ποιοτικών χαρακτηριστικών αυτών. 

 

Παράλληλα, η προσέγγιση του έργου KEEP ON πλέον επεκτείνεται και σε άλλα αντικείμενα του Δήμου, βελτιστοποιώντας την αποδοτικότητα τους.