Με ανακοίνωση της η περιφερειακή παράταξη “Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία” θέτει ερωτήσεις προς τη διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ και αναφέρει χαρακτηριστικά “προεκλογικός καταιγισμός υποσχέσεων από τη διοίκηση της Περιφέρειας χωρίς κανένα προγραμματισμό και χωρίς πιστώσεις”.

 

Αναλυτικά η παράταξη αναφέρει τα εξής: 

 

“Επερώτηση με θέμα: «Ορθογραφικά ¨λαθάκια¨ στο πρόγραμμα της ΝΔ και προεκλογικός καταιγισμός υποσχέσεων από τη διοίκηση της Περιφέρειας χωρίς κανένα προγραμματισμό και χωρίς πιστώσεις», υπέβαλε η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία προς τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο.

 

Την επερώτηση, η οποία θα αναπτυχθεί σε επερχόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, από τον Περιφερειακό Σύμβουλο ΠΕ Ροδόπης, Χρήστο Χατζηπέμου, προσυπογράφουν και όλοι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Παράταξης, Κώστας Κατσιμίγας (Επικεφαλής / Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Ροδόπης), Νίκος Αργυρίου (Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Έβρου), Ριτβάν Κουράκ (Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Ξάνθης), Δημήτρης Λυμπεράκης (Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Καβάλας) και Σερκάν Μαχμούτ (Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Ξάνθης).

 

Έχει αναρτηθεί δε, στην ιστοσελίδα της παράταξης, στη θέση https://www.anenopro-amth.gr/index.php/enimerosi/erotiseis-eperotiseis και έχει ως εξής:

 

Επερώτηση

 

«Με προγενέστερη επερώτησή μας σας ζητήσαμε να μας πείτε ποια είναι η απορρόφηση στα τεχνικά έργα του ΕΣΠΑ που η Περιφέρεια ΑΜΘ, ως ΝΠΔΔ, είναι φορέας υλοποίησης.

 

Εσείς όμως αποφύγατε να μας απαντήσετε.

 

Σας επισημάναμε  ότι στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, τον Ιανουαρίου του 2023, αναγράφεται ότι, το μεγαλύτερο έργο ΕΣΠΑ που η Περιφέρεια ΑΜΘ εκτελεί στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης και αφορά την οδική παραλιακή σύνδεση Μαρώνειας – Μακρής, θα τελειώσει μέχρι το τέλος του 2023.

 

Μας είπατε ότι πρόκειται για ένα απλό ορθογραφικό λάθος.

 

Σας είπαμε ότι στο ίδιο πρόγραμμα αναφέρεται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2023 ο δρόμος Ίασμος – Κοπτερό στη Ροδόπη, ενώ είναι ένα έργο που ακόμη δεν έχει συμβασιοποιηθεί. Μας είπατε ότι είναι ένα δεύτερο ορθογραφικό λάθος.

 

Επειδή οι αιτιολογίες που χρησιμοποιείτε δεν είναι οι πλέον αξιόπιστες παρακαλούμε να μας γνωρίσετε με ποιον τρόπο η Περιφέρεια χρηματοδότησε τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, τον Δήμο Θάσου ή τον Δήμο Μύκης, μέσω του ΕΣΠΑ, όπως μας είπατε με αλλεπάλληλα Δελτία Τύπου του Γραφείου σας, ¨συμπτωματικά¨ λίγες ημέρες προ των βουλευτικών εκλογών.

 

Εμείς δεν ξέρουμε κάποιον τρόπο, εσείς ποιον τρόπο βρήκατε;

 

Τέλος σε όσα έργα αναφέρετε ότι εκτελούνται στους ανωτέρω Δήμους, παρακαλούμε να μας δώσετε χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης τους, γιατί ήδη, για παράδειγμα, από το ειδικό πρόγραμμα Έβρου του 2017, σήμερα, τα μισά έργα έχουν απενταχθεί  λόγω έλλειψης χρηματοδότησης από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».”