Ο Ηλίας Στεφανίδης θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων με το δημοτικό συνδυασμό «Η Καβάλα Μπροστά».

 

Αναλυτικά η δημοτική παράταξη αναφέρει τα εξής:

 

“Ο Ηλίας Στεφανίδης συστρατεύεται ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων με τον ανεξάρτητο δημοτικό συνδυασμό «Η Καβάλα Μπροστά».

 

Ας αφήσουμε τον Ηλία να συστηθεί με τα δικά του λόγια:

 

«Κατάγομαι από τον Νομό Θεσπρωτίας. Η ανάγκη εύρεσης εργασίας οδήγησε τα βήματά μου στη Γερμανία, όπου ως μετανάστης δούλεψα για 20 ολόκληρα χρόνια. 

 

Εκεί γνώρισα και παντρεύτηκα την Κατερίνα Πετρίδου με την οποία αποκτήσαμε τρία παιδιά. Κρατώντας όμως άσβεστη την αγάπη μας για την πατρίδα μας, αποφασίσαμε με την οικογένειά μου να επιστρέψουμε στην Ελλάδα και να ζήσουμε στα Κύργια της Δράμας, την ιδιαίτερη πατρίδα της γυναίκας μου. 

 

Με τις οικονομίες εικοσαετούς σκληρής δουλειάς κατάφερα ερχόμενος στην πατρίδα να επενδύσω στην αγορά ενός οχήματος και να δουλέψω στην εταιρία Υπεραστικά ΚΤΕΛ Καβάλας ως οδηγός μέχρι σήμερα».

 

Με έντονο το κοινωνικό προφίλ του και τη δοτικότητα του χαρακτήρα του, ο Ηλίας Στεφανίδης δεν άργησε να δημιουργήσει πλειάδα φίλων από τα γειτονικά χωριά της Καβάλας, όπως τις Κρηνίδες, τον Ζυγό και άλλα. 

 

Έχοντας δε ως εφαλτήριο τη μεγάλη του αγάπη για τα ζώα, δημιούργησε δύο καταφύγια γι’ αυτά, στον Άγιο Αθανάσιο Δράμας και τη «Γέφυρα Φιλίππων». 

 

Παράλληλα, τον περασμένο Φεβρουάριο, συνέστησε τον φιλοζωικό σύλλογο «Αδεσποτάκια της Καβάλας», συντηρώντας τον με δικά του έξοδα αλλά και την οικονομική αρωγή των φίλων του. 

 

Η κοινωνική του προσφορά όμως δεν σταματά εδώ. Απλόχερα και γνωρίζοντας την έννοια «συνάνθρωπος», φροντίζει ποικιλοτρόπως όσους χρειάζονται τη βοήθειά του.

 

Πιστεύουμε ότι η μεγάλη αγάπη του για τον άνθρωπο, η μεγάλη αγάπη του για τα αδέσποτα ζώα, η διάθεση για ανιδιοτελή προσφορά, η ευαισθησία, η απλότητα του χαρακτήρα του και η έντονη κοινωνική παρουσία του στην Καβάλα και στα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων αποτελούν εγγύηση για το ότι ο Ηλίας Στεφανίδης θα βοηθήσει, στον μέγιστο βαθμό, στην υλοποίηση του προγράμματός μας στους τομείς της κοινωνικής πολιτικής και της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων και στην τήρηση όλων των δεσμεύσεών μας για μια νέα αρχή στον Δήμο Καβάλας και ειδικότερα στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων. 

 

Ηλία, καλωσόρισες στη μεγάλη ανεξάρτητη αυτοδιοικητική ομάδα μας.”