Ο Κλεάνθης Σερεμέτης θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων με το δημοτικό συνδυασμό «Η Καβάλα Μπροστά».

 

Σχετική ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης αναφέρει τα εξής:

 

“Ο Κλεάνθης Σερεμέτης συστρατεύεται ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων με τον ανεξάρτητο δημοτικό συνδυασμό «Η Καβάλα Μπροστά».

 

Γεννήθηκε στην Καβάλα, έκανε ελεύθερες σπουδές στην Αθήνα στην καλλιτεχνική εταιρεία Αθηνών (ΚΕΑ ΜΩΥΣΙΔΗ). Παρακολούθησε ζωγραφική στο εργαστήριο του Σοφοκλή Χρήστου. Παρακολούθησε στην ΑΣΚΤΕΧΝΩΝ ως θεατής καθώς και εφαρμοσμένες τέχνες και ψηφιδωτό στο εργαστήριό της (Έλλη Βοΐλα-Λάσκαρη).

 

Εργάστηκε στη διαφήμιση γιγαντοαφίσας. Έργα του βρίσκονται στο Δημοτικό Μουσείο Πτολεμαΐδας, στο Πανεπιστήμιο Θράκης, σε εντευκτήρια λόγου και τέχνης και σε ιδιωτικές συλλογές.

 

Ασχολήθηκε με τη διδασκαλία στα ΝΕΛΕ, ΑΣΠ ΚΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ και ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Χρυσούπολης. Έκανε πολλές ατομικές εκθέσεις και είχε πολλές συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 

 

Το 1989 διακρίθηκε στην International Painting Exhibition στο Σικάγο των Η.Π.Α. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος από το 1992 και του ΟΣΔΕΕΤΕ από το 2010. Συνεργάσθηκε με πολλές αίθουσες τέχνης και έλαβε διάκριση από τον Σύλλογο Ελλήνων Λογοτεχνών. Δίδαξε ζωγραφική σε παιδιά με ειδικές ανάγκες υπό την αιγίδα του συλλόγου του Αγίου Τρύφωνος Καβάλας. 

 

Το 1983 συμμετείχε στο ανέβασμα παιδικής παράστασης («Η Κοκκινοσκουφίτσα») με παιδιά δημοτικού σχολείου μέσα από μια διαδραστική εργασία στη σκηνογραφία του έργου και βραβεύτηκε για την προσφορά του στο παιδί (Βραβείο Κάστρια 83).

 

Ζει και εργάζεται στις Κρηνίδες Καβάλας. Διδάσκει ζωγραφική ιδιωτικά για προετοιμασία μαθητών σε αρχιτεκτονικές σχολές και την ΑΣΚΤ. Εμπνέεται από τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα και το αρχαϊκό στοιχείο. Έκανε ψηφιδογραφία στον Ιερό Ναό Παναγίας Νέας Περάμου, στην Αγία Παρασκευή Αθηνών και ψηφιδωτές αναπαραστάσεις μινωικού πολιτισμού.

 

Είναι ιδρυτικό μέλος του φιλοζωικού συλλόγου «Αδεσποτάκια της Καβάλας» και ερασιτέχνης πιλότος από το 1982.

 

Πιστεύουμε ότι η μακρά και καταξιωμένη καλλιτεχνική πορεία του, η διάθεση για ανιδιοτελή προσφορά μέσα από τη διδασκαλία και τη συμμετοχή σε συλλόγους της περιοχής μας, η πολιτική σκέψη, η ευαισθησία και η μεγάλη αγάπη του για την Καβάλα και για τις Κρηνίδες αποτελούν εγγύηση για το ότι ο Κλεάνθης Σερεμέτης θα βοηθήσει, στον μέγιστο βαθμό, στην υλοποίηση του προγράμματός μας για τις τέχνες και τον πολιτισμό στην περιοχή μας, ιδιαίτερα στον τομέα των εικαστικών τεχνών, με βασικό στόχο την ίδρυση Δημοτικής Πινακοθήκης στον χώρο των παλαιών Δικαστηρίων ή στην οικία Κραντονέλλη, και στην τήρηση όλων των δεσμεύσεών μας για μια νέα αρχή στον Δήμο Καβάλας και ειδικότερα στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων. Κλεάνθη, καλωσόρισες στη μεγάλη ανεξάρτητη αυτοδιοικητική ομάδα μας.”