Λίγα μόλις 24ωρα μετά την δήλωση του βουλευτή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μορφίδη ότι οι ευθύνες για την μη αλλαγή της όδευσης του αγωγού TAP ανήκουν στον Παναγιώτη Λαφαζάνη (δείτε εδώ την δήλωση Μορφίδη) υπήρξε απάντηση από την τοπική οργάνωση Καβάλας της «Λαϊκής Ενότητας».

 

Στην απάντησή της, η ΛΑΕ δεν απαντά απευθείας στις βολές Μορφίδη αλλά επιρρίπτει ευθύνες στη σημερινή κυβέρνηση για υπαναχώρηση, παραπέμποντας και στις προεκλογικές δηλώσεις Τσίπρα από την Καβάλα (…τον περασμένο Γενάρη).

 

Υπενθυμίζεται ότι η όδευση του TAP φαίνεται να έχει οριστικοποιηθεί, τόσο στο σύνολο της διέλευσής του από την Ελλάδα όσο και σε τοπικό επίπεδο (δείτε τους χάρτες που παρουσίασε το KavalaNews εδώ).

 

Η ανακοίνωση της ΛΑΕ Καβάλας είναι η εξής:

 

Όλες οι πληροφορίες επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υπαναχωρεί από τη δέσμευση της προς τον αγροτικό κόσμο της περιοχής για αλλαγή όδευσης του αγωγού ΤΑΠ μέσα από γεωργική γη υψηλής παραγωγικότητας, κάτι που όλοι θυμόμαστε ότι ήταν και προσωπική δέσμευση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, κατά την επίσκεψη του στην Καβάλα, πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015.

 

Η στάση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού δυστυχώς δεν μας εκπλήσσει, αφού είναι μέρος της οριστικής ρήξης με τα κινήματα και την κοινωνία και της πλήρους και δραματικής υποταγής της στα κελεύσματα των εταιριών, της τοπικής και υπερεθνικής οικονομικής ολιγαρχίας.

 

Και σε αυτή την περίπτωση, όπως και σε τόσες άλλες, η κυβέρνηση διάλεξε πλευρά. Μετά την άνευ όρων παράδοση της πιο παραγωγικής αγροτικής γης της περιοχής μας στις ορέξεις της κοινοπραξίας ΤΑΠ, κάθε αναφορά της κυβέρνησης και βέβαια των τοπικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε «παραγωγική ανασυγκρότηση» της χώρας θα προκαλεί μόνο γέλιο.

 

Η Λαϊκή Ενότητα Καβάλας θα σταθεί με όλες της τις δυνάμεις στο πλευρό των αγροτών, στον μεγάλο αγώνα για την υπεράσπιση της αγροτικής γης και του δικαιώματος όλων να ζουν με αξιοπρέπεια.