Με ανακοίνωση της η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας ενημερώνει για το πρόγραμμα των δράσεων που θα πραγματοποιηθούν για να τιμηθεί η ημέρα λήξης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στις 9 Μαΐου.

 

Αναλυτικά η Π.Ε. Καβάλας αναφέρει τα εξής:

 

“Για τον Εορτασμό των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού, στην πόλη της Καβάλας, ορίζονται οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις:

 

Γενικός Σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου.

 

Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των ΟΤΑ, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης, λαμβάνοντας μέριμνα για την εξοικονόμηση ενέργειας στο πλαίσιο και της αρ. ΥΠΕΝ ΔΕΠΕΑ/68315/502/01.07.2022 (ΦΕΚ 3424 Β΄) Κ.Υ.Α. όπως ισχύει.

 

Τρίτη 9 Μαΐου 2023

 

08:00 Επίσημη έπαρση σημαίας στην Πλατεία Ελευθερίας

 

09:50 Απόδοση τιμών με μέριμνα της ΧΧΤΘΜ

 

10:00 Επίσημη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο πρόεδρος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Καβάλας, Ηλίας Κιοσσές

 

10:45 Επιμνημόσυνη Δέηση στο μνημείο των Ηρώων της πόλης. Κατάθεση Στεφάνων στο Ηρώο της πόλης από τους Βουλευτές, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τον Δήμαρχο Καβάλας, τον Στρατηγό Διοικητή της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, τον Αντιπρύτανη του ΔΙΠΑΕ, τον Αστυνομικό Διευθυντή Καβάλας, τον Διοικητή της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Καβάλας. 

 

Στεφάνι, επίσης, θα καταθέσουν οι εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις και εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης, οι εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στην Περιφερειακή Ενότητα

 

Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξως πεσόντων.

 

Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

 

Πέρας Τελετής.

 

19:50 Επίσημη υποστολή της σημαίας.

 

Τελετάρχες ορίζονται οι υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας Φιλιππία Κοχλιαρίδου και Σουλτάνα Φαρίνα, καθώς και ένας υπάλληλος που θα οριστεί από τη Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Καβάλας. Διαγγελέας στην εκφώνηση ορίζεται ο υπεύθυνος Φυσικής Αγωγής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, Κωνσταντίνος Λογοθέτης.”