Βροχερή η νέα εβδομάδα με καταιγίδες και χαλάζι στη δυτική, την κεντρική, πιθανόν και τη βόρεια Ελλάδα.

 

Τρίτη-Τετάρτη 2-3/5/2023

 

Αρκετή συννεφιά στις περισσότερες περιοχές, κατά διαστήματα βροχές και καταιγίδες, τοπικά με μεγάλα ποσά βροχής και χαλάζι. Ισχυρότερα φαινόμενα αναμένονται στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, πιθανόν και στη Θεσσαλία και την Πελοπόννησο.

 

Άνεμοι: Ανατολικοί, μέτριοι έως ισχυροί 4-6, στο Ιόνιο έως 7-8 Μποφόρ, την Τετάρτη εξασθενούν. Θερμοκρασίες: Στη βόρεια χώρα από 6 έως 23, στη υπόλοιπη χώρα από 8 έως 23 βαθμούς.

 

Στη Θεσσαλονίκη ηλιοφάνεια με συννεφιά, βροχές από το βράδυ της Τρίτης, την Τετάρτη πιθανές καταιγίδες. Άνεμοι Ανατολικοί 2-4 Μποφόρ και θερμοκρασία από 11 έως 21 βαθμούς.

 

Στην Αττική ηλιοφάνεια με συννεφιά, τοπικές βροχές ή καταιγίδες από το απόγευμα και το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη. Άνεμοι Ανατολικοί 3-5 Μποφόρ και θερμοκρασία από 11 έως 22 βαθμούς.

 

Πέμπτη-Παρασκευή 4-5/5/2023

 

Άστατος καιρός με αυξημένη συννεφιά, τοπικές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, την Παρασκευή θα περιοριστούν στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι Βοριάδες 4-6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει, στα βόρεια από 6-22 στην υπόλοιπη χώρα από 8 έως 23 βαθμούς.

 

Σάββατο-Κυριακή 6-7/5/2023

 

Βελτίωση στη δυτική και βόρεια χώρα, τοπική συννεφιά με λίγες βροχές στην ανατολική και νότια χώρα. Οι άνεμοι Βοριάδες 4-6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει, στα βόρεια από 6-22 στην υπόλοιπη χώρα από 8 έως 23 βαθμούς.

 

πηγή: makthes.gr