Σε Ελευθερούπολη, Καβάλα και Χρυσούπολη περιόδευσε το πρωί της Πέμπτης 27 Απριλίου σε μια επίσκεψη αστραπή καθ’ οδόν για την Ξάνθη, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Έφτασε στο αεροδρόμιο της Καβάλας γύρω στις 10:00 και από εκεί μετέβη στην Ελευθερούπολη, όπου τον περίμενε αρκετός κόσμος ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, βουλευτές της ΝΔ και στελέχη του κόμματος στην Καβάλα.

 

Στη συνέχεια μετέβη στην πόλη της Καβάλας. Πλήθος κόσμου τον περίμενε στο καφέ 180 μοίρες στην οδό Βενιζέλου. Δρακόντεια ήταν τα μέτρα ασφαλείας. Η οδός Βενιζέλου είχε κλείσει στο ύψος της πλατείας και η διέλευση των οχημάτων εκτρεπόταν από την παραλιακή οδό.

 

Μεταξύ άλλων στην ομιλία του αναφέρθηκε στον τουρισμό της Καβάλας. Όπως είπε είδε πολλούς τουρίστες λέγοντας πως αυτό είναι πλούτος για την πόλη. "Πότε είχατε να δείτε τόσους επισκέπτες στην πόλη σας; Αυτό δεν είναι πλούτος για την πόλη σας;  Αυτό δεν δουλειές;"

 

Έντονες ήταν όμως και οι αποδοκιμασίες από κόσμο που είχε συγκεντρωθεί. Αρκετά ήταν και τα χιουχαΐσματα.  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε για πολύ λίγο με τον πρόεδρο των εργαζομένων στα Λιπάσματα Νίκο Βογιατζίδη χωρίς ωστόσο να ειπωθεί κάτι συγκεκριμένο.

 

Πολλοί πάντως ήταν αυτοί που ήθελαν να βγουν μία σέλφι μαζί του. Εκεί ήταν και άτομα νεαρής ηλικίας με τους οποίους δεν παρέλειψε να φωτογραφηθεί.