Εγκρίθηκε το έργο για την αναβάθμιση του αποχετευτικού δικτύου λυμάτων τ.δ. Ν. Καρυάς, συνολικού προϋπολογισμού 5.400.000,00€ .

 

Ο δήμαρχος Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης, σχετικά αναφέρει:

 

Το Έργο αφορά, το Εσωτερικό αποχετευτικό δίκτυο λυμάτων τ.δ. Ν. Καρυάς με σύστημα αναρρόφησης- Κατασκευή της εξωτερικής διακλάδωσης της αποχέτευσης από τη ρυμοτομική γραμμή του ακινήτου μέχρι τη θέση του κεντρικού αγωγού αποχέτευσης του τ.δ. Ν. Καρυάς του Δ. Νέστου.

 

Συνολικού προϋπολογισμού:  5.400.000,00€  χωρίς Φ.Π.Α.,  6.696.000,00 € με ΦΠΑ.

 

Η πράξη αφορά στο σύνολο των εργασιών που απαιτούνται για την λειτουργία των έργων διάθεσης λυμάτων της περιοχής με σύστημα αναρρόφησης.

 

Συγκεκριμένα αφορά στο δίκτυο αναρρόφησης, στο νέο αντλιοστάσιο αναρρόφησης Ν. Καρυάς, στα φρεάτια του δικτύου αναρρόφησης, στο σύστημα αυτοματισμών που περιλαμβάνει τον Τοπικό Σταθμό Ελέγχου του αντλιοστασίου, το σύστημα παρακολούθησης λειτουργίας φρεατίων-βαλβίδων αναρρόφησης και τον Κεντρικό Σταθμό Ελέγχου και την κατασκευή της εξωτερικής διακλάδωσης της αποχέτευσης από τη ρυμοτομική γραμμή του ακινήτου μέχρι τη θέση του κεντρικού αγωγού αποχέτευσης του τ.δ. Ν. Καρυάς του Δ. Νέστου, δηλαδή οι ιδιωτικές συνδέσεις.

 

Mε την με αρ. πρωτ. 41432/339/18-4-2023  Απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας εγκρίνεται η Υπαγωγή Ωφελούμενων Φορέων στο υποέργο «α. Υποδομή δικτύου αποχέτευσης και εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων.