Στο καλάθι της… ακρίβειας μπαίνει το φετινό Πάσχα και το πατροπαράδοτο τσουρέκι είτε το παρασκευάζει κάποιος στο σπίτι είτε το προμηθευτεί από ζαχαροπλαστείο ή σούπερ μάρκετ.

 

«Πολύ λιγότερα παίρνουμε, αναγκαστικά όλοι, μην γελιόμαστε», λέει χαρακτηριστικά καταναλωτής μιλώντας στην κάμερα του OPEN, με μία άλλη καταναλώτρια να συμπληρώνει πως «μετρημένα όλα, όλα μετρημένα γιατί τα οικονομικά ξέρετε πώς είναι».

 

 

Ενδεικτικά, σύμφωνα με τους αρτοποιούς, η τιμή για το παραδοσιακό τσουρέκι φέτος ξεκινά από 11 και μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 14 ακόμη και τα 15 ευρώ το κιλό, σε σχέση με πέρυσι που η τιμή ξεκινούσε από 10 ευρώ και έφτανε μέχρι 13 ευρώ το κιλό.

 

«Ο κόσμος θα τηρήσει το έθιμο όμως πριν τα πράγματα ήταν λίγο κρύα να πω, αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι όπως εμείς αντιμετωπίζουμε αυξήσεις, τα ίδια αντιμετωπίζουν και τα νοικοκυριά», λέει η πρόεδρος της Ένωσης Αρτοποιών, Έλσα Κουκουμέρια.

 

Φέτος οι αρτοποιοί αγοράζουν την καρτέλα των 30 αυγών στα 6 ευρώ, ενώ πέρυσι ήταν στα 3,20, ενώ τη ζάχαρη από 0,69 λεπτά ευρώ/κιλό πλέον την προμηθεύονται στο 1,09 ευρώ/κιλό.

 

Την ίδια ώρα, έως και 30% αγγίζουν οι αυξήσεις στις λαμπάδες, καθώς πέρυσι οι τιμές κυμαίνονταν από 3 έως 9 ευρώ, ενώ φέτος από 5 έως 15.

 

«Από 5 μέχρι 15 ευρώ είναι οι τιμές στο 80% από τις λαμπάδες», δηλώνει ιδιοκτήτης επιχείρησης στο OPEN.

 

(πηγή: Έθνος)