Επτακόσια χιλιόμετρα διένυσαν από τη νύχτα της Τρίτης περίπου 100 αγρότες και κτηνοτρόφοι από το νομό Καβάλας οι οποίοι αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο αγροτών που έγινε το πρωί της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας.

 

Οι αγρότες διαμαρτύρονται κυρίως για την φορολόγηση και το ασφαλιστικό που όπως εκτιμούν θα έχει ως αποτέλεσμα να αφανιστεί ο κλάδος.

 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Αγροτών Παγγαίου Κώστα Παπαμερής οι αγρότες θα επιμείνουν μέχρι η κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι δεν το βάζουν κάτω, δεν καταθέτουν τα όπλα και θα αγωνιστούν μέχρι τέλους.

 

Η συγκέντρωση των αγροτών στην πλατεία Συντάγματος άρχισε από νωρίς το πρωί με χιλιάδες κόσμου να συμμετέχουν από όλη την Ελλάδα. «Μόνο από την κεντρική και δυτική Μακεδονία έχουν κατέβει περισσότερα από 40 λεωφορεία», ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο συντονιστής της Πρωτουβουλίας Αγροτών Θοδωρής Παπακωνσταντίνου, προσθέτοντας ότι στο συλλαλητήριο θα δώσουν το παρών αγρότες μεταξύ άλλων από την Ήπειρο, τη Θεσπρωτία, την Πελοπόννησο και την Κρήτη.

 

Τελευταία ενημέρωση: 16:33

 

Ενώ μέχρι το μεσημέρι το κλίμα ήταν ήρεμο, εντελώς ξαφνικά και μετά από λεκτικές αντιπαραθέσεις, σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ των αγροτών και των ΜΑΤ.

 

Οι αγρότες εκσφενδόνισαν αντικείμενα -πλαστικά μπουκάλια νερού, νεράντζια, σημαίες- προς το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και τους απώθησαν.