Από την Δευτέρα ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει σημαντική μεταβολή με βροχές και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.

 

Σήμερα Σάββατο κατά τις απογευματινές  ώρες υπάρχει μικρή πιθανότητα για ένα πολύ σύντομο  τοπικό πέρασμα βροχής κυρίως στα ορεινά.

 

Tην Κυριακή αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες ενώ κατά τις απογευματινές ώρες θα υπάρξουν ανοίγματα.

 

Την Δευτέρα από το ξημέρωμα έως τις απογευματινές ώρες αναμένονται γενικευμένες βροχές με μεγάλη διάρκεια στο σύνολο του νομού.

 

Τα φαινόμενα θα έχουν κατά κανόνα μέτρια ένταση με τοπικές και πρόσκαιρες εξάρσεις. Τα φαινόμενα θα έχουν έμφαση γύρω από το Παγγαίο κυρίως στην ανατολική του πλευρά (Ελευθερούπολη, Παλαιοχώρι, Αντιφίλιπποι, Νικήσιανη και περιοχές κοντά σε αυτά τα χωριά).

 

Κατά τις απογευματινές-βραδινές ώρες οι βροχές θα συνεχιστούν και αναμένονται περάσματα έντονων βροχοπτώσεων από τα δυτικά προς τα ανατολικά (1-2 περάσματα) παράλληλα θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες μεμονωμένες καταιγίδες .

Η θερμοκρασία σε πτώση, οι άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες θα φτάσουν τα 3-4 μποφόρ στα ηπειρωτικά και 4-6 μποφόρ στα παράκτια-ορεινά έπειτα εξασθένιση και στροφή σε πιο νότιες διευθύνσεις. Χιονοπτώσεις άνω των 1500-1600μ.

 

Την Τρίτη προς το ξημέρωμα τα φαινόμενα θα αποκτήσουν σταδιακά πιο τοπικό και ασθενή χαρακτήρα.

 

Όμως προς τις μεσημβρινές αναμένεται εκ νέου τα φαινόμενα να αποκτήσουν σταδιακά πιο γενικευμένο χαρακτήρα ενώ προς τις βραδινές ώρες αναμένεται ξανά σταδιακή βελτίωση.

 

Η θερμοκρασία σε πτώση και οι άνεμοι 2-4 μποφόρ θα αποκτήσουν σταδιακά βόρειες διευθύνσεις μέσα στην μέρα. Χιονοπτώσεις άνω των 1200-1400μ.

 

Τα ύψη βροχής που αναμένονται τις 2 αυτές μέρες είναι μεγάλα στο σύνολο του νομού και ιδίως στην περιοχής έμφασης που αναφέρονται τοπικά θα φτάσουν ή και θα ξεπεράσουν τα 100mm.

 

Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή η θερμοκρασία σε πτώση σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Οι νεφώσεις θα είναι αυξημένες ενώ ως προς την ύπαρξη φαινομένων υπάρχει αβεβαιότητα.

 

Υπάρχει πιθανότητα κατά περιόδους μέσα στις μέρες αυτές να εκδηλωθούν περάσματα τοπικών φαινομένων, τα φαινόμενα αυτά αν υπάρξουν θα δώσουν χιονοπτώσεις πιθανώς και σε ημιορεινά τμήματα.

 

Σαββατοκύριακο σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας που θα παραμείνει  όμως σε χαμηλές για την εποχή τιμές.