Ανήκαν σε τετραμελή σπείρα. Αναζητούνται ένας 38χρονος και ένας 17χρονος.

 

Την εγκληματική ομάδα που βρίσκεται πίσω από τη ληστεία με λεία 250.000 ευρώ από πάρκινγκ στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας.

 

Τη συμμορία αποτελούσαν τέσσερα άτομα από τα οποία έχουν συλληφθεί οι δύο, ηλικίας 27 και 30 ετών ενώ αναζητούνται οι υπόλοιποι, ένας 38χρονος και ένας ανήλικος 17 ετών.

 

Οι συλλήψεις έγιναν το πρωί της Πέμπτης (23/3) στη Λαμία στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης.

 

Οι δύο συλληφθέντες είχαν ληστέψει το απόγευμα της 9ης Μαρτίου έναν 30χρονο οδηγό που είχε σταθμεύσει σε πάρκινγκ της εθνικής οδού μετά τα διόδια της Μαυρομαντήλας στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη.

 

Τότε ο ένας από τους δύο συλληφθέντες είχε ανοίξει την πόρτα του συνοδηγού αιφνιδιάζοντας τον 30χρονο από τον οποίο άρπαξε μια τσάντα μέσα στην οποία, κατά πληροφορίες, υπήρχαν 38.000 ευρώ σε μετρητά, δύο ρολόγια μάρκας Rolex, 20 χειροποίητα μανικετόκουμπα και διάφορα έγγραφα.

 

Μετά τη ληστεία ο δράστης το έβαλε στα πόδια με τον 30χρονο να τον καταδιώκει με σκοπό να του πάρει την τσάντα. 

 

Όπως, όμως, κατατέθηκε στην ΕΛΑΣ ο άγνωστος δράστης αρχικά απείλησε με αιχμηρό αντικέιμενο τον 30χρονο και στη συνέχεια κατάφερε να περάσει το προστατευτικό διάζωμα και να διαφύγει μέσα από χωράφια. Ο 30χρονος, μάλιστα, είχε τραυματιστεί ελαφρά στο χέρι προσπαθώντας να καταδιώξει τον ληστή.

 

Τα άλλα δύο «χτυπήματα» της σπείρας

 

Τα ξημερώματα της Τετάρτης σε υπαίθριο χώρο πάρκινγκ σε σούπερ μάρκετ της Λαμίας, τρία από τα μέλη της συμμορίας μπήκαν σε καμπίνα και στην καρότσα φορτηγού την ώρα που ο οδηγός κοιμόταν και αρχικά του πήραν ένα άδειο τσαντάκι. Όταν εκείνος κατέβηκε από το όχημα του επιτέθηκαν και με την χρήση σωματικής βίας του έκλεψαν ένα ακόμη τσαντάκι το οποίο περιείχε χρηματικό ποσό και διάφορα προσωπικά του έγγραφα.

 

Επίσης τα ξημερώματα της Τετάρτης σε περιοχή της Λαμίας, τρία από τα μέλη της συμμορίας παραβίασαν παράθυρο καταστήματος μίνι μάρκετ, μπήκαν σε αυτό και προσπάθησαν να αφαιρέσουν αντικείμενα, όμως δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την πράξη τους, καθώς χτύπησε ο συναγερμός του καταστήματος και τράπηκαν σε φυγή.

 

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια των μελών της συμμορίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρούχα και παπούτσια που φορούσαν κατά την εγκληματική τους δράση.

 

πηγή: protothema.gr