Μαθητές και εκπαιδευτικοί της Γ’ Τάξης του 7ου Γυμνασίου Καβάλας ταξίδεψαν στη Βερόνα, εκπροσωπώντας το σχολείο στο 7ο ευρωπαϊκό μαθητικό συνέδριο του Ελληνικού ιδρύματος πολιτισμού (01 έως 05 Μαρτίου) με θέμα: “Κοινές ευρωπαϊκές αρχές και αξίες και η συνεισφορά της Ελλάδας και του Πολιτισμού της στη διαμόρφωσή τους.”

 

Σχετική ανακοίνωση του 7ου Γυμνασίου Καβάλας αναφέρει τα εξής:

 

“Ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικών της Γ’ Τάξης του 7ου Γυμνασίου Καβάλας ταξίδεψε στη Βερόνα, εκπροσωπώντας το σχολείο στο 7ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού Εστία Ιταλίας και την Association Européenne des Enseignants (AEDE), που πραγματοποιήθηκε από 01 έως 05 Μαρτίου 2023 με θέμα: «Κοινές Ευρωπαϊκές Αρχές και Αξίες και η Συνεισφορά της Ελλάδας και του Πολιτισμού της στη διαμόρφωσή τους». 

 

Εκεί παρουσίασαν στο ακροατήριο τη μικρού μήκους ταινία “Γεώργιος Γεμιστός Πλήθων” που δημιούργησαν ο κύριος Σταύρος Σταυράκης με μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν και στο συνέδριο. 

 

Οι παρευρισκόμενοι υποδέχτηκαν την ταινία με ενθουσιασμό

καθώς παρουσίαζε τη ζωή και το έργο του φιλοσόφου και μετέφερε το πνεύμα και τις αξίες του με λυρισμό και ιδιαίτερες ποιητικές εικόνες.

 

Με τη συμμετοχή τους στο Συνέδριο οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εκφραστούν δημιουργικά, να επικοινωνήσουν με τους συνομηλίκους τους, να ανταλλάξουν απόψεις και να διευρύνουν τους πολιτιστικούς και πνευματικούς τους ορίζοντες. 

 

Επιπλέον επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στην Βερόνα και στη Βενετία, στην οποία μεταξύ άλλων επισκέφτηκαν την Ελληνική Κοινότητα και την Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.”