Το Σάββατο (18/03) εγκαινιάζεται ο νέος εικαστικός χώρος “Eutopia Art Residency”, στην οδό Αρκαδίου 19. Στα εγκαίνια αυτού του νέου καλλιτεχνικού εγχειρήματος θα συμμετάσχουν 20 καλλιτέχνες.

 

Σχετική ανακοίνωση της “Ευτοπίας” αναφέρει τα εξής”

 

To Σάββατο 18 Μαρτίου εγκαινιάζεται ο νέος εικαστικός χώρος “Eutopia Art Residency”, στην οδό Αρκαδίου 19, με μια πολυθεματική ομαδική έκθεση που έρχεται να σηματοδοτήσει την αρχή ενός φρέσκου καλλιτεχνικού εγχειρήματος.

 

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα φιλοξενίας που απευθύνεται σε ανερχόμενους αλλά και αναγνωρισμένους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, με σκοπό να τους παρέχει την ευκαιρία και τα μέσα, ώστε να επικεντρωθούν στο δημιουργικό τους έργο χωρίς περισπασμούς, να βυθιστούν σε ένα νέο περιβάλλον και να συνεργαστούν με καλλιτέχνες διαφορετικών κλάδων. 

 

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον συνομιλίας και αλληλεπίδρασης οι φιλοξενούμενοι καλλιτέχνες κάθε περιόδου, καλούνται να εμπλακούν με την τοπική κοινότητα και τον πολιτισμό και να εκθέσουν το έργο τους ή κομμάτι αυτού στο κοινό της πόλης. 

 

Το “Eutopia art Residency” φιλοδοξεί να αποτελέσει μια πολύτιμη εμπειρία για καλλιτέχνες με διαφορετικά backgrounds, παρέχοντας ένα περιβάλλον ευτοπίας, ικανό ανάδυσης νέων ιδεών.

 

Λίγα λόγια για την ομάδα της Ευτοπίας

 

Οι άνθρωποι του “Eutopia Art residency” ασχολούνται με το Interior Design, την κατασκευή κτιρίων και την ανακαινίσεις από το 1997. Παράλληλα, από το 2007 έως το 2022 διηύθυναν την πετυχημένη λειτουργία της Balkan Art Gallery (Ορφέως 20, Ξάνθη), σε επιλεγμένους και ειδικούς χώρους, φιλοξενώντας πολυάριθμες καλλιτεχνικές εκθέσεις με πρωταγωνιστές νέους και καταξιωμένους καλλιτέχνες της Ελλάδας και του εξωτερικού (Γερμανία, Σουηδία, Ταϊβάν, Μάλτα, Τουρκία, Λιθουανία, Σερβία). 

 

Το “Eutopia Art residency” αποτελεί το νέο εικαστικό τους εγχείρημα, που έρχεται να εμπλουτίσει το καλλιτεχνικό γίγνεσθαι της πόλης.

 

Ομαδική έκθεση

ΒΑΒΑΤΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Κεραμική

ΒΑΒΑΤΣΗΣ ΝΙΚΟΣ Ζωγραφική

ΓΚΑΓΚΑΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ Ζωγραφική

ΚΑΜΑΡΙΑΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ Ζωγραφική

ΚΑΛΤΣΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Γλυπτική

ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΣ ΚΩΣΤΑΣ Κεραμική

 

ΚΑΡΛΑΦΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Χαρακτική

ΚΕΜΑΝΕΤΖΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ Γλυπτική

ΚΡΥΩΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ Ζωγραφική

ΛΑΖΙΔΗΣ ΦΩΤΗΣ Αυτοσχεδιασμός - Πειραματικός Ήχος

ΜΑΓΓΙΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Ζωγραφική

ΜΠΛΙΑΤΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΣ Ζωγραφική

ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Ζωγραφική - Performance

ΣΚΟΥΛΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ Ζωγραφική

ΣΩΤΗΡΕΛΗΣ ΝΙΚΟΣ DJ Vinyl

ΤΑΣΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Χαρακτική

ΤΕΡΖΗΣ ΝΙΚΟΣ Χαρακτική

ΤΣΑΝΤΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (GOA) Ζωγραφική

ΧΑΝΤΖΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Χαρακτική

ROLANA Ζωγραφική

 

Eutopia Art residency

Εγκαίνια | Σάββατο 18 Μαρτίου

Ώρα | 20.00

Τοποθεσία | Αρκαδίου 19, Βύρωνας, Καβάλα”