Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης βρέθηκαν στο πλαίσιο διεπιστημονικής έρευνας οι μαθητές του Γυμνασίου Αμυγδαλεώνα.

 

Αναλυτικά, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του σχολείου:

 

Η εκπαιδευτική εκδρομή της ομάδας DigiLab ολοκληρώθηκε με μία ξεχωριστή δράση.

 

Στο πλαίσιο της διεπιστημονικής προσέγγισης του προγράμματος, και σε συνέχεια της διαρκούς αλληλεπίδρασης των μαθητών με την ακαδημαϊκή κοινότητα του AETMA Lab του ΔΙΠΑΕ, είχαμε την χαρά, τιμή και ιδιαίτερα συγκινητική εμπειρία να επισκεφτούμε την Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πιο συγκεκριμένα, το Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Τομέας Αμερικανικής Λογοτεχνίας.

 

Μας υποδέχτηκε η Πρόεδρος του Τμήματος, Δρ. Ζωή Δέτση στην Βιβλιοθήκη (308), όπου, παράλληλα με τα κεράσματα και δώρα, πολύ εύστοχα μίλησε στα παιδιά για την ιστορία του Τμήματος, την αξία των ακαδημαϊκών σπουδών, τις δυνατότητες που προσφέρει για έρευνα, κατάρτιση και επαγγελματική σταδιοδρομία το Τμήμα.

 

Στη συνέχεια, οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και απόλαυσαν 3 ώρες δημιουργικών εργαστηρίων ψηφιακής αφήγησης με την καθοδήγηση της ερευνητικής ομάδας της αγαπημένης φίλης και εξαίρετης Αναπλ. Καθηγήτριας Δρ. Τατιανή Ραπατζίκου, Director of The Multimodal Reading and Research Group.

 

Η επίσκεψή μας έκλεισε "ξεσηκώνοντας" εφηβικά την βιβλιοθήκη με το Certificate Ceremony!

 

Η Τομεάρχης Δρ. Λυδία Ρουπακιά και η Δρ. Τατιανή Ραπατζίκου απένειμαν στους συμμετέχοντες διπλώματα συμμετοχής!