Σε ζεστό καιρό, με νοτιάδες, σκόνη και βροχές στα δυτικά και βόρεια καταλήγουν οι μετεωρολόγοι σχετικά με τον καιρό του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας, όπου κορυφώνονται τόσο οι εορταστικές εκδηλώσεις, όσο και η έξοδος των εκδρομέων με την Τροχαία να βρίσκεται επί ποδός.

 

Γιάννης Καλλιάνος

 

 

Πολύ ήπιο καιρό για την εποχή, με αυξημένες θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά ηπειρωτικά από το Σάββατο προβλέπει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

 

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας δεν θα προκύψει κάποιο ακραίο καιρικό σύστημα και μάλιστα από την Κυριακή της Αποκριάς τοπικά, ίσως δούμε και λίγο υψηλότερα τον υδράργυρο.

 

Κλέαρχος Μαρουσάκης

 

Από την πλευρά του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προβλέπει ότι η θερμοκρασία θα αρχίσει να υποχωρεί και την Κυριακή της αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα θα επικρατήσει έντονα άστατος καιρός με έμφαση τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια όπου θα έχουμε κατά τόπους βροχές και τους νοτιάδες να πνέουν με μεγάλες εντάσεις στα επίπεδα θυέλλης (7-8 μποφόρ), ενώ χιόνια θα πέσουν στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

 

 

Θοδωρής Κολυδάς.

 

Ζεστό καιρό με τοπικές βροχές την Κυριακή και Καθαρά Δευτέρα στα δυτικά και βόρεια, προβλέπει ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσία, Θοδωρής Κολυδάς.

 

 

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 25-02-2023

 

Σχεδόν αίθριος καιρός, με κατά τόπους παροδικές νεφώσεις κυρίως στην ανατολική νησιωτική χώρα.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά 6 και βαθμιαία έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 16 με 19 και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

 

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 26-02-2023

 

Αραιές νεφώσεις, κατά τόπους και κατά περιόδους πιο πυκνές, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Τοπικές βροχές μικρής διάρκειας θα σημειωθούν κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και από το απόγευμα στα δυτικά.

 

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και πιθανώς τη δυτική Στερεά προς το βράδυ θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν τις βραδινές ώρες στα βόρεια και κεντρικά ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 1800 μέτρα).

 

Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 17 με 19 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

 

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 27-02-2023

 

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

 

Τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο.

 

Στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Θράκη, μέχρι το μεσημέρι πιθανώς να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια και κεντρικά ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 1800 μέτρα).

 

Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

 

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.

 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βορειοδυτικά, όπου θα φθάσει τους 14 με 15 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 18 με 21 βαθμούς Κελσίου.