Για επικοινωνιακό παιχνίδι από την πλευρά της ΕΡΓΟΣΕ έκανε λόγο στον KavalaNews 102,8 ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Κατσιμίγας, κληθείς να σχολιάσει τις εξαγγελίες για τη νέα σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη – Νέα Καρβάλη – Τοξότες.

 

Όπως είπε «η Καβάλα θα κάνει πολύ ακόμα να δει τρένο. Οι χθεσινές εξαγγελίες είναι ένα ακόμα επικοινωνιακό παιχνίδι που κρατά σε εγρήγορση του πολίτες.

 

Στην πράξη όλες οι διοικήσεις του ΟΣΕ όλων των κυβερνήσεων χωρίς να εξαιρείται καμία έχουν έναν και μοναδικό στόχο. Την ολοκλήρωση του σιδηροδρομικού άξονα του ΠΑΘΕ (Πατρών – Αθηνών – Θεσσαλονίκης -Ευζώνων).

 

Όλα τα υπόλοιπα είναι για να είχαμε να λέγαμε. Έχουμε κάποιες αρχικές μελέτες κάποιες μακετούλες για να διατηρούμε ελπίδες στον κόσμο για να μην κράξει», είπε ο κ. Κατσιμίγας.  

 

Τόνισε επίσης πως τα έργα δεν γίνονται με ιδέες. Σε ένα μεγάλο μεταφορικό έργο σαν τον σιδηρόδρομο, είπε, δεν αρκεί να λέμε ότι θα κάνουμε ένα έργο. Αυτή τη στιγμή στα χέρια του ο ΟΣΕ έχει μια μελέτη χάραξης που κόστισε 3 εκ. ευρώ.

 

Για να γίνει ένα έργο πρέπει να γίνουν μελέτες κατασκευής αξίας 200 εκατομμυρίων ευρώ. Όσον αφορά το κόστος της κατασκευής σχεδόν 1,5 δις που δόθηκε στη δημοσιότητα ο κ. Κατσιμίγας είπε ότι κανείς δεν μπορεί να πει το ακριβές ποσό που θα κοστίσει το συγκεκριμένο έργο.

 

«Προβληματίζει επίσης ότι το έργο αυτό θα γίνει μέσω ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα). Οι ιδιώτες δεν θα το κάνουν για την ψυχή της μητέρας τους, θα απαιτήσουν όφελος.

 

Επίσης κανένας ιδιώτης δεν μπορεί να διασφαλίσει την βιωσιμότητα του έργου γι’ αυτό και είμαι αρκετά επιφυλακτικός με το όλο εγχείρημα», είπε ο κ. Κατσιμίγας.