Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες του Δήμου Παγγαίου.

 

Δεν ικανοποιήθηκαν από τις συναντήσεις που είχαν στην Αθήνα την περασμένη Πέμπτη.

 

Δεν ξεκαθάρισε ο χρόνος πληρωμής των αποζημιώσεων ούτε και το ποσό ανά στρέμμα για τις ημέρες της πανδημίας.

 

Επικρατεί εκνευρισμός καθώς πολλοί είναι αυτοί που δεν πληρώθηκαν ακόμα, για τις ζημιές από τη χαλαζόπτωση του περασμένου καλοκαιριού.

 

 

Το Σάββατο 4 Φεβρουάριου στο Ποδοχώρι πραγματοποιήθηκε συνέλευση των αγροτών ώστε να γίνει ενημέρωση για τις συναντήσεις του Δ.Σ. του συλλόγου με τους κυβερνητικούς φορείς στη Αθήνα.

 

Η συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έγινε παρουσία του δημάρχου Παγγαίου Φίλιππου Αναστασιάδη και των δυο κυβερνητικών Βουλευτών Καβάλας Γιάννη Πασχαλίδη και Μακάριο Λαζαρίδη.

 

Το διοικητικό συμβούλιο του Αγροτικού Συλλόγου Παγγαίου συναντήθηκε με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ για θέματα φυσικών καταστροφών κ. Τριαντόπουλο με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζο τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλο και τη Γενική Γραμματέα του υπουργείου εργασίας.

 

Όπως λέει ο σύλλογος στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος:

 

«όλα όσα μας είχαν υποσχεθεί οι παραπάνω (κλιμάκιο της κυβέρνησης που επισπεύστηκε την πληγέντα περιοχή), για το φαινόμενο στις 25 Ιουνίου 2022, έως και σήμερα δεν έχουν πραγματοποιηθεί.

 

Επίσης όσα βήματα έχουν γίνει στις υποσχέσεις (DEMINIMIS COVID 2020-2021,DEMINIMIS πολέμου 2022), που ακόμα δεν έχουν υλοποιηθεί είναι πολύ μα πολύ κατώτερα των προσδοκιών.

 

Γι’ αυτό η συνέλευση αποφάσισε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων έως ότου οι υποσχέσεις να ολοκληρωθούν.

 

Υ.Γ.Ι.: Ευελπιστούμε να δοθούν λύσεις από τους αρμόδιου γρήγορα ώστε να γίνει σύντομα αποκλιμάκωση.

 

ΥΓ.2.: Φοβόμαστε πως όλη αυτή η κοροϊδία στα πρόσωπα των αγροτών θα μεταφραστεί αρνητικά στη κάλπη για όλους αυτούς, στις εκλογές που είναι μπροστά μας!

 

Υ.Γ.3.: Τα 14.000.000€ (που δεν είναι τόσα) που δοθήκαν όπως αναφέρθηκε μέχρι τώρα είναι οι εισφορές που καταβάλουμε ετησίως για ασφάλιση οπότε είναι δικά μας χρήματα!