H αριστουργηματική ταινία «Nebraska» του Alexander Payne θα προβληθεί την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου στις 8 το βράδυ στο «Στέκι της Νέας Πόλης» (Αρχελάου 8, στο στενό του περιπτέρου απέναντι από την αστυνομία).

 

Η Nebraska είναι μια αμερικανική δραματική κωμωδία παραγωγής 2013. Την ταινία σκηνοθέτησε ο Αλεξάντερ Πέιν και το σενάριο έγραψε ο Μπομπ Νέλσον.

 

Ένας ηλικιωμένος και ιδιότροπος πατέρας ταξιδεύει από τη Μοντάνα στη Νεμπράσκα μαζί με τον αποξενωμένο γιο του, προκειμένου να διεκδικήσει ένα πολλών εκατομμυρίων λαχείο. Πρωταγωνιστούν οι Μπρους Ντερν, Γουίλ Φόρτε, Τζουν Σκουίμπ, Στέισι Κιτς και Μπομπ Όντενκιρκ.

 

Η ταινία ήταν υποψήφια για το Χρυσό Φοίνικα στο 66ο Φεστιβάλ Καννών και κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού για την ερμηνεία του Ντερν. Κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους στις 15 Νοεμβρίου 2013 και απέσπασε θετικά σχόλια από τους κριτικούς. Έλαβε 6 υποψηφιότητες για Όσκαρ, μεταξύ των οποίων για Καλύτερη Ταινία, Σκηνοθεσία και Α' Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του Ντερν και 5 υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα.

 

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας