Στο δημοσίευμα του Γιάννη Βύζικα με τίτλο “Παναγία, η Καβαλιώτισσα, η ευθυνοφυγούσα - Ένας αιώνας αδράνειας”, απαντά το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού αγίου Νικολάου Καβάλας.

 

Μας στεναχώρησε ιδιαιτέρως δημοσίευμα στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας σας, το οποίο αναρτήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 02/2/2023 και υπογράφει ο κ. Γιάννης Βύζικας, και το οποίο, για δεύτερη φορά (η πρώτη ήταν την 01/11/2021), τιτλοφορείται «Παναγία η Καβαλιώτισσα η ευθυνοφυγούσα. Ένας αιώνας αδράνειας». Το εν λόγω δημοσίευμα θα μπορούσε να εκληφθεί ότι έχει ευθεία και υποτιμητική αναφορά στην ιερή εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου που φυλάσσεται στον Ναό μας και γίνεται καθημερινά αντικείμενο σεβασμού, ευλάβειας και προσευχής εκατοντάδων συμπολιτών μας, οι οποίοι ταπεινά προστρέχουν στην Χάρη της, προκειμένου να εναποθέσουν τα βάθη της καρδιάς τους.

 

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού αγίου Νικολάου Καβάλας είναι βέβαιο ότι πρόκειται για επιπόλαιο ατόπημα του γράφοντος, που δεν έχει σκοπό την υποτιμητική ενασχόληση με την εκκλησιαστική ιστορία του τόπου μας και με την οποία είναι άμεσα συνδεδεμένο το ιερό εικόνισμα της Παναγίας Μητέρας μας, της επονομαζομένης «Καβαλιωτίσσης».

 

Με τιμή

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι. Ναού.-