Η απόφαση της ΕΠΟ με άμεση ισχύ, ότι πρέπει να υπάρχουν απινιδωτές σε κάθε αναμέτρηση στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο θα μπορούσε να δημιουργήσει πολλά προβλήματα και αναβολές στις αγωνιστικές.

 

Παρόλα αυτά οι ομάδες και οι τέσσερις Δήμοι του Νομού Καβάλας έδειξαν γρήγορα αντανακλαστικά και οι αναμετρήσεις θα διεξαχθούν κανονικά.

 

Αρκετές ομάδες που δεν έχουν απινιδωτές θα δανειστούν είτε από σχολεία της κοινότητας τους, είτε από κάποια ιατρεία και έτσι δεν θα υπάρξει κάποια αναβολή.

 

Φυσικά υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις όπως στο Βερούλειο που απινιδωτής υπάρχει εδώ και πάνω από ένα χρόνο στο γήπεδο, οπότε δεν υπήρχε θέμα εξαρχής, ενώ κάποια σωματεία όπως η Καβάλα 2004 έχουν ιδιόκτητο.

 

Εάν τώρα κάποιο γήπεδο δεν έχει, τότε θα αναβληθεί μόνο το παιχνίδι αυτό και θα οριστεί σε νέα ημερομηνία χωρίς να έχει κάποια ευθύνη ο γηπεδούχος.

 

Το πρόβλημα φαίνεται να αντιμετωπίζεται γρήγορα, όμως από εκεί και πέρα θα πρέπει να υπάρξει μόνιμη λύση, καθώς ο δανεισμός απινιδωτών δεν μπορεί να γίνεται συνεχώς.

 

Όλες οι ομάδες θα πρέπει να έχουν τους δικούς τους απινιδωτές είτε για αγώνες είτε για προπονήσεις έτσι ώστε αν τυχόν υπάρξει κάποιο άσχημο γεγονός να αντιμετωπιστεί άμεσα. Οι Δήμοι μαζί με όλους τους φορείς του Νομού Καβάλας πρέπει να βοηθήσουν τα σωματεία για να βρεθεί μόνιμη λύση.