Αποτέλεσμα έφεραν οι παρεμβάσεις του Νίκου Παναγιωτόπουλου, σχετικά με την παροχή οικονομικής ενίσχυσης στους παραγωγούς επιτραπέζιων σταφυλιών της Καβάλας. 

 

Συγκεκριμένα, δελτίο Τύπου αναφέρει:

 

Έφεραν αποτέλεσμα οι παρεμβάσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και βουλευτή Καβάλας κ. Νικολάου Παναγιωτόπουλου όσον αφορά την παροχή οικονομικής ενίσχυσης στους παραγωγούς επιτραπέζιων σταφυλιών της ΠΕ Καβάλας.

 

Σήμερα ανακοινώνεται απο το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων νέα δέσμη ενισχύσεων de minimis, σε καλλιέργειες φυτικού κεφαλαίου, όπου εντάσσονται τα επιτραπέζια σταφύλια του νομού Καβάλας, και αφορά πάνω από 2000 παραγωγούς (ποικιλία Victoria, Μοσχάτο Αμβούργου, Italia, Red Globe και Σουλτανίνα).

 

Οι αμπελουργοί που παράγουν επιτραπέζια σταφύλια στον νομό Καβάλας έχουν υποστεί σημαντικότατες ζημιές και η καταβολή της ενίσχυσης deminimis αναμένεται να τους ανακουφίσει ως ένα βαθμό.

 

Ο Υπουργός κ. Ν. Παναγιωτόπουλος δήλωσε πως «η προσπάθεια συνεχίζεται προκειμένου να στηριχτούν ολοι οι παραγωγοί και όλες οι παραγωγικές διαδικασίες της ΠΕ Καβάλας τόσο από εμενα όσο και απο το σύνολο της κυβέρνησης».

 

Οι αποζημιώσεις προωθούνται μέσω της προβλεπόμενης διαδικασίας στο Υπουργείο Οικονομικών.

(δελτίο Τύπου Νίκου Παναγιωτόπουλου)