Μια απίστευτη φρίκη εξελίσσεται καθημερινά στην Καβάλα. Όπως καταγγέλλουν οι φιλοζωικές οργανώσεις αγελάδες βρίσκονται στο έλεος της βασανιστικής πείνας και αποστεωμένες πέφτουν νεκρές καθημερινά. Ξεψυχούν και παραμένουν στον ίδιο χώρο μαζί με τα ζωντανά ζώα αφού πρόσφατα ο Δήμος περιέφραξε το σημείο για να μην μπορούν να φεύγουν.   

 

Όπως λένε τα φιλοζωικά σωματεία τα μέλη τους βρίσκονται σε απόγνωση καθώς δεν ξέρουν πλέον πως να βοηθήσουν για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

 

Κάνουν έκκληση σε όποιον μπορεί να στηρίξει τον «Αίσωπο» για να αγοραστεί τροφή για αυτά τα εγκαταλειμμένα ζώα.

 

 

Το ιστορικό

 

Πρόκειται για πάνω από 100 δύστυχα ζώα ο ιδιοκτήτης των οποίων εκτίει ποινή φυλάκισης στις φυλακές Κομοτηνής.

 

Οι αγελάδες έχουν εγκαταλειφθεί σε ορεινή έκταση του Δήμου Καβάλας από όπου φεύγουν για να αναζητήσουν τροφή.

 

Κατεβαίνουν μέχρι την εθνική οδό Καβάλας – Ξάνθης συνήθως στο ύψος του Χαλκερού ή της Άσπρης Άμμου κι έχουν γίνει αιτία αρκετών τροχαίων ατυχημάτων το τελευταίο διάστημα.

 

Μετά από εισαγγελική παραγγελία προς το Δήμο Καβάλας κλείστηκαν σε περιφραγμένο χώρο, όπου και παραμένουν μέχρι και τώρα.

 

Σύμφωνα με τα φιλοζωικά σωματεία ο Δήμος έδωσε ελάχιστες μπάλες τροφής διότι, όπως λένε ισχυρίζεται ότι δεν έχει χρήματα για να τις θρέψει.

 

«Η δε Εισαγγελία μετά την παραγγελία της παραμένει αδρανής στο συντελούμενο έγκλημα η δε Κτηνιατρική στο κόσμο της γνωστής αφιλοζωίας της. Ζώα είναι, δε βαριέσαι» αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον και τα ζώα «Νέμεσις» στην οποία έχουν γίνει αρκετές καταγγελίες από την Καβάλα.

 

«Η ασιτία τα θερίζει, ενήλικα και μωρά, χρειάζονται ειδική τροφή-γιαρμά και όλοι σηκώνουν τα χέρια ψηλά αφήνοντας τα ζώα στο έλεος της πείνας.

 

Αφήστε τα ελεύθερα να βρουν τροφή, μην τα καταδικάζετε στο θανατηφόρο εγκλεισμό τους

 

Βάλτε πινακίδες για τους οδηγούς να μη τρέχουν, τεράστια ζώα είναι δε τα βλέπουν;

 

Στην προοπτική μη γίνει ατύχημα σε κάποιο άνθρωπο η Εισαγγελική Αρχή και στη συνέχεια η Δημοτική Αρχή ευθύνονται για το φριχτό θάνατο ήδη 20 αγελάδων ενώ οι υπόλοιπες πέφτουν κάτω νεκρές σα τις μύγες.

 

Ο λογαριασμός του φιλοζωικού συλλόγου Αίσωπος για να αγοραστούν τροφές είναι:

 

GR 120 160 566 000 000 00 849 420 65

Τράπεζα Αττικής, υποκατάστημα Καβάλας

 

Παρακαλούμε θερμά να κοινοποιήσετε παντού, ώστε να αγοραστούν τροφές» αναφέρει σε ανακοίνωσή της Πανελλήνια Ομοσπονδία «Νέμεσις»

 

Σημειώνεται ότι μετά την ανακοίνωση της «Νέμεσις» βράδυ ο δήμαρχος ενημέρωσε τον Αίσωπο, ότι εξασφάλισε 2 τόνους τροφή.