Αποχωρεί από την Τοπική Αυτοδιοίκηση ο πρώην δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος. Την απόφασή του αυτή ανακοίνωσε ο ίδιος με μία ανοιχτή επιστολή μέσα από την οποία αφού κάνει αναδρομή στη μέχρι τώρα πορεία του στην Αυτοδιοίκηση και ευχαριστεί όσους τον πίστεψαν και τον στήριξαν.

 

Συγκεκριμένα αναφέρει:

 

Ένας κύκλος, της συμμετοχής μου, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, κλείνει.

 

Σεβόμενος, την ετυμηγορία, του 46% των συμπολιτών μου, αλλά και την υστεροφημία μου, στην πολιτική ζωή του τόπου, μετά την τριακονταετή μου ενασχόληση, με την αυτοδιοίκηση,

 

(1991-1994 κοινοτικός σύμβουλος Χρυσοχωρίου),

(1999-2006 πρώτος δημοτικός σύμβουλος Χρυσούπολης), (2007-2010 πρώτος νομαρχιακός σύμβουλος Καβάλας), (2011-2014 επικεφαλής αντιπολίτευσης Δήμου Νέστου), (2014-2019 Δήμαρχος Νέστου),

(2019 μέχρι σήμερα, επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Νέστου),

 

παρέμεινα και θα παραμείνω, στα έδρανα της αντιπολίτευσης του Δήμου, εκεί που με τοποθέτησε, η ετυμηγορία, του λαού μας, στις τελευταίες εκλογές, μέχρι το τέλος, της θητείας μου, 31/12/2023.

 

Δοθείσης της ευκαιρίας, θα ήθελα, να εκφράσω τις ευχαριστίες μου,                                   

 

Σε όλους τους συνεργάτες μου, κατά την περίοδο, της Διοίκησής μας, στον Δήμο Νέστου, από 01/09/2014 έως 31/08/2019.

 

Σε όλες και όλους, τους υποψηφίους, συμβούλους μου, στις τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, για τον Δήμο Νέστου, τις χρονιές 2010, 2014, 2019, που πίστεψαν στο όραμά μου και με εμπιστεύτηκαν, ανιδιοτελώς.

 

Σε όλες τις συμπολίτισσες και όλους τους συμπολίτες ψηφοφόρους, που στήριξαν την υποψηφιότητά μου, στις τρεις αναμετρήσεις, δίνοντάς μου,

ποσοστά 48,5% (2010),

55% (2014) και

46% (2019),

 

αλλά και τους συμπολίτες, που δεν καταφέραμε να τους πείσουμε, γιατί μας βοήθησαν, να εντοπίσουμε τα όποια λάθη μας και την ευκαιρία να βελτιωθούμε.

 

Ιδιαίτερα, την οικογένειά μου, (την γυναίκα μου, τα παιδιά μου, τους γονείς μου και τον αδελφό μου), που ήταν όλα τα χρόνια της ενασχόλησής μου, αρωγοί, στις αποφάσεις μου, στερώντας τους , αρκετό χρόνο, από την παρουσία μου.

 

Προσπαθήσαμε, με τους συνεργάτες μου, να βάλουμε ένα λιθαράκι, για την βελτίωση της καθημερινότητας, των συμπολιτών μας, σεβόμενοι, τα χρήματα των πολιτών.

 

Οι προθέσεις μας, ήταν ειλικρινείς.

 

Υπερασπιστήκαμε, το σύνθημά μας, για οικονομία και μείωση της σπατάλης του δημόσιου χρήματος.

 

Πιθανόν, ήμασταν, περισσότερο, ρομαντικοί, για την εποχή μας….

 

Πιθανόν, να πιστέψαμε, ότι μπορούμε, να καταργήσουμε στερεότυπα και να αλλάξουμε νοοτροπίες, που αποτελούν τροχοπέδη, στην ανάπτυξη και την πρόοδο.

 

Ωστόσο, δεν καταστείλαμε, ποτέ, την σημαία, της ηθικής, του σεβασμού των αξιών, της ταπεινότητας, της αξιοκρατίας και της αξιοπρέπειας.

 

Δεν πουλήσαμε τα ακριβά μας ιδεώδη..

 

Πολλές ήταν οι φορές που ανέτρεχα, στην ρήση… ‘Διπλά χαιρέτα τον πεζό, όταν καβαλικέψεις, για να σε χαιρετά κι αυτός όταν θα ξεπεζέψεις..’

 

Πιστεύω ακράδαντα, ότι πρέπει να δίνουμε, την δυνατότητα ,σε νέους ανθρώπους, με φρέσκες ιδέες, και να μην παραμένουμε γαντζωμένοι, στην καρέκλα της εξουσίας, διεκδικώντας, το αλάνθαστο και το αναντικατάστατο.

 

Είμαι υπέρμαχος άλλωστε, των δύο θητειών, σε οποιαδήποτε μορφή εξουσίας.

 

Ένα, όμορφο ταξίδι, τελειώνει, γεμίζοντάς μου με πολλά συναισθήματα, χαράς, πίκρας, υπερηφάνειας , απογοήτευσης, αλλά και με πολλές εμπειρίες.

 

Πολλές ήταν οι στιγμές μοναξιάς... 

 

Ελπίζω, να μην αδίκησα, πίκρανα, στενοχώρησα, ανθρώπους που συναναστράφηκα όλα αυτά τα χρόνια. Δεν ήταν στις προθέσεις μου.

 

Μετά από ώριμη σκέψη και σίγουρα όχι αβασάνιστα, πήρα την απόφαση, να μην είμαι υποψήφιος, στις επερχόμενες, αυτοδιοικητικές εκλογές, του Δήμου μας.

 

Θα εγγυηθώ, την ομαλή διαδοχή μου, την οποία και θα στηρίξω, με όλες μου τις δυνάμεις.

 

Δεν θα εγκαταλείψω τον ενδιαφέρον μου για τον τόπο μου...Θα παραμείνω ενεργός πολίτης, όπως οφείλουμε όλοι μας, στον εαυτό μας και στα παιδιά μας.

 

Με εκτίμηση

Τσομπανόπουλος Ευάγγελος

 (πρ.Δήμαρχος Νέστου)