H JTI απέσπασε για 3η συνεχή χρονιά την ύψιστη διάκριση του Νο. 1 «Κορυφαίου Εργοδότη» στην Ελλάδα και συγκαταλέγεται σταθερά για 11η χρονιά στους «Κορυφαίους Εργοδότες» ανάμεσα στις εταιρείες που αξιολογήθηκαν και αναγνωρίστηκαν από το Top Employers Institute στη χώρα μας.

 

Ο διεθνούς κύρους οργανισμός  που αναγνωρίζει την αριστεία στις πρακτικές για το ανθρώπινο δυναμικό, ανέδειξε Νο1 «Κορυφαίο Εργοδότη» τη JTI στην Ελλάδα για τη συνεχή δέσμευση της εταιρείας και την καινοτόμο προσέγγιση στην ισότητα, με την παροχή ίσων ευκαιριών και αμοιβών σε ολόκληρη την εταιρεία και την ευημερία των εργαζομένων μέσω κορυφαίων πρωτοβουλιών, όπως η ευέλικτη εργασία, δράσεις για την περισσότερο ενίσχυση της συμπεριληπτικής και ποικιλόμορφης κουλτούρας, η πολιτική γονικής άδειας κ.ά.

 

Με αφορμή τη διάκριση αυτή, η CEO της JTI Hellas κ. Lili Zigoslu σχολιάζει: «Στη JTI αισθανόμαστε περήφανοι για τη διάκριση αυτή που συνιστά την αναγνώριση και τη δικαίωση των προσπαθειών όλων των εργαζομένων της JTI.

 

H διάκριση αυτή στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα στους τρέχοντες αλλά και μελλοντικούς μας εργαζομένους: Ότι σκοπεύουμε να συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, με επιμονή και συνέπεια, να σημειώνουμε πρόοδο στη βελτίωση της ευημερίας των εργαζομένων μας και να υποστηρίζουμε τη διαμόρφωση ενός πιο συμπεριληπτικού και ποικιλόμορφου περιβάλλοντος, παρέχοντας σε όλους τους συναδέλφους μας την ευκαιρία να αναπτύσσουν περαιτέρω και με όρους ισότητας τη σταδιοδρομία τους.

 

Αυτή η πιστοποίηση αποτελεί βασικό συστατικό για την προσέλκυση και τη διατήρηση κορυφαίων ταλέντων. Άλλωστε οι άνθρωποι της JTI είναι αυτοί που μας έκαναν αυτό που είμαστε σήμερα. Και είναι αυτοί που θα συνεχίσουν να μας καθορίζουν αύριο.

 

Και οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι αυτό που στην πραγματικότητα καθιστά τη JTI μοναδικό Κορυφαίο Εργοδότη είναι ότι νοιαζόμαστε πραγματικά για όλους τους εργαζόμενούς  μας όπως νοιάζονται και αυτοί για την εταιρεία».

 

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η JTI αναγνωρίζεται ως Παγκόσμιος Κορυφαίος Εργοδότης από το Top Employers Institute επί 9 συνεχόμενα χρόνια συνιστώντας έναν από τους μόλις 15 κορυφαίους εργοδότες παγκοσμίως που αναγνωρίστηκαν φέτος για τις εξαιρετικές πολιτικές και πρακτικές ανθρώπινου δυναμικού.

 

Να σημειωθεί ότι η JTI έχει πιστοποιηθεί ως Κορυφαίος Εργοδότης σε 62 χώρες σε σύνολο 130 αγορών στις οποίες δραστηριοποιείται αλλά και συνολικά σε 5 επιμέρους περιφέρειες: Στην Ευρώπη, την Αφρική, την Ασία-Ειρηνικό, τη Βόρεια Αμερική και τη Μέση Ανατολή.

 

Η JTI έχει θέσει φιλόδοξους στόχους για τα επόμενα χρόνια προς όφελος των εργαζομένων στοχεύοντας στην ενίσχυση της θέσης της ως Κορυφαίος Εργοδότης. Παράλληλα, θα συνεχίσει να εστιάζει στην ευημερία του ανθρώπινου δυναμικού της παρέχοντας πρόσβαση και ενθαρρύνοντας πολυάριθμες ομαδικές πρωτοβουλίες που εστιάζουν στην ισορροπία μεταξύ εργασιακής/προσωπικής ζωής και την προσωπική βελτίωση.

 

Το Ινστιτούτο Top Employers είναι η παγκόσμια αρχή για την αναγνώριση της αριστείας στις Πρακτικές ανθρώπινου δυναμικού. Συμβάλλουμε στην επιτάχυνση αυτών των πρακτικών για τον εμπλουτισμό του κόσμου της εργασίας.

 

Μέσω του Προγράμματος Πιστοποίησης Του Ινστιτούτου Κορυφαίων Εργοδοτών, οι συμμετέχουσες εταιρείες μπορούν να επικυρωθούν, πιστοποιηθούν και αναγνωριστούν ως εργοδότης επιλογής. Το ινστιτούτο Top Employers ιδρύθηκε πριν από 30 χρόνια, έχει πιστοποιήσει 2.053 οργανισμούς σε 121 χώρες και περιφέρειες. Αυτοί οι πιστοποιημένοι Κορυφαίοι Εργοδότες επηρεάζουν θετικά τη ζωή πάνω από 9,5 εκατομμυρίων εργαζομένων παγκοσμίως.

 

Η Japan Tobacco International στον κόσμο

 

Η JTI είναι μια κορυφαία διεθνής εταιρεία προϊόντων καπνού και ατμίσματος που διαθέτει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 130 χώρες. Είναι ο παγκόσμιος κάτοχος τόσο του Winston, της νούμερο δύο μάρκας τσιγάρων στον κόσμο, όσο και του Camel, εκτός ΗΠΑ. Άλλες διεθνείς μάρκες της εταιρείας περιλαμβάνουν τα σήματα MEVIUS και LD. Η JTI είναι επίσης σημαντικός παίκτης στη διεθνή αγορά προϊόντων ατμίσματος με το εμπορικό σήμα θερμαινόμενου καπνού, Ploom, και το εμπορικό σήμα ηλεκτρονικού τσιγάρου, Logic.

 

Με έδρα τη Γενεύη της Ελβετίας, η Εταιρεία απασχολεί περίπου 48.000 άτομα ανά τον κόσμο και βραβεύτηκε φέτος ως Global Top Employer για ένατη συνεχή χρονιά. Η JTI είναι μέλος του Ομίλου Εταιρειών JT. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.jti.com.

 

Η Japan Tobacco International στην Ελλάδα

 

Η JTI είναι σήμερα η Νο.1 εταιρεία στον κλάδο των συμβατικών προϊόντων καπνού στην ελληνική αγορά.  Διαθέτει τόσο παραγωγική όσο και εξαγωγική δραστηριότητα στη χώρα και με τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες συνεισφέρει ετησίως πάνω από το 2% των συνολικών φορολογικών εσόδων της χώρας από ΕΦΚ και ΦΠΑ καπνού, ενώ προμηθεύεται συστηματικά τα εξαιρετικής ποιότητας ελληνικά καπνά για τα προϊόντα της διεθνώς.

 

Εκτός από την εγχώρια αγορά, η JTI Ελλάδας έχει και την ευθύνη των αγορών της Κύπρου και της Μάλτας, άμεσα απασχολώντας συνολικά 300 εργαζόμενους.

 

To 2022 η εταιρεία συμπεριλήφθηκε στους «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας» αποσπώντας το βραβείο «Επιχειρηματική Εξωστρέφεια» για την JTI και «Turnaround Business» για το εργοστάσιο της Ξάνθης (ΣΕΚΑΠ). Το 2023 η JTI Hellas πιστοποιήθηκε από το Top Employers Institute ως No.1 Κορυφαίος Εργοδότης στην Ελλάδα για 3η συνεχή χρονιά.