ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

 

Η Ομοσπονδία Τριτέκνων Ελλάδας (Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε), οι δεκάδες Τριτεκνικές Οργανώσεις - Μέλη της και τα 1.250.000 μέλη τρίτεκνων οικογενειών, συγκεντρωθήκαμε σήμερα Πέμπτη 29 Οκτώβρη 2015, έξω από τις Περιφέρειες και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις όλης της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για την αντιδημογραφική συμπεριφορά και την επανειλημμένη ασυνέπεια λόγων και πράξεων της Κυβέρνησης, στο θέμα των Οικογενειακών - Προνοιακών Επιδομάτων.

 

Οι αλλεπάλληλες αναβολές και οι αστήριχτες δικαιολογίες έχουν φέρει σε απόγνωση τους δικαιούχους και έχουν οξύνει ακόμα περισσότερο την ήδη προβληματική τους κατάσταση.

 

Οι τρίτεκνες οικογένειες, που με πρόσχημα την κρίση, σήμερα είμαστε σε τραγική κατάσταση από τα γενικότερα μέτρα της κυβέρνησης, τις μαζικές περικοπές μισθών και συντάξεων, την υπερφορολόγηση και την ανεργία, δεχόμαστε ένα ακόμα πλήγμα, αφού χιλιάδες δικαιούχοι στερούμαστε επιδόματα που είναι αναγκαία για ν’ αντιμετωπίσουμε τις εξαθλιωτικές συνθήκες διαβίωσης.

 

Την ώρα που η πατρίδα μας βρίσκεται σε μια κρισιμότατη καμπή στη νεότερη ιστορία της, την ώρα που ο λαός μας αισθάνεται ότι το τελευταίο οχυρό στήριξης της ελληνικής κοινωνίας είναι η οικογένεια, αυτή ακριβώς την ώρα ο Πρωθυπουργός, η Ελληνική Κυβέρνηση και οι εκπρόσωποι των «Θεσμών», εξαπολύουν δριμύτατη επίθεση στην Ελληνική Οικογένεια.

 

Το δημογραφικό πρόβλημα, αποτελεί βόμβα εκραγείσα στα θεμέλια του κοινωνικού κράτους και είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει η χώρα μας, αλλά και η πλειοψηφία των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Η μείωση του αριθμού των γεννήσεων σε συνδυασμό με την αύξηση του προσδόκιμου ορίου ζωής, επηρεάζουν αρνητικά και τα συστήματα κοινωνικής ασφάλισης, ανατρέποντας την αναλογία συνταξιούχων – ενεργών ασφαλισμένων πολιτών.

 

Οι ψευδεπίγραφες προεκλογικές δεσμεύσεις ότι οι οικογένειες με τρία παιδιά θα χαρακτηριστούν πολύτεκνες και ότι τάχα στηρίζουν το δικαίωμα στην τεκνοποιία όλων όσων ζουν στη χώρα, αποδεικνύονται λόγια χωρίς αντίκρισμα.

 

Διαψεύδουν καθημερινά τις προσδοκίες των πολυμελών οικογενειών και με τη ΜΗ χορήγηση των οικογενειακών επιδομάτων και των υπολοίπων κοινωνικών προνοιών, βάζουν ταφόπλακα στο θεσμό της Οικογένειας και στο Δημογραφικό.

 

Τα παιδιά μας, τα παιδιά των Πολυμελών Οικογενειών εξακολουθούν να θεωρούνται ως τεκμήρια, εξακολουθούν ν’ αποκλείονται από την πρόσβαση σε στοιχειώδεις κοινωνικές και εκπαιδευτικές πρόνοιες (Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μεταδευτεροβάθμιες σχολές, διορισμοί ΑΣΕΠ, κ.λ.π), ενώ η Τρίτεκνη Οικογένεια, παρά τα κροκοδείλια δάκρυα και τις προεκλογικές κορώνες περί νομοθετικής ρύθμισης και συνταγματικής εξίσωσης των πολυμελών οικογενειών, επιφορτώθηκε με περισσότερα φορολογικά βάρη, με νέες αδικίες και ανισότητες.

 

Τα παιδιά μας δεν «τιμολογούνται» κύριοι της Κυβέρνησης!

 

Οι οικογένειες με τρία παιδιά, «ΕΠΙΔΟΤΟΥΝ» την πατρίδα στη μάχη του δημογραφικού, «ΑΙΜΟΔΟΤΟΥΝ» φορολογικά και ασφαλιστικά την ελληνική κοινωνία με νέους ΕΝΕΡΓΟΥΣ πολίτες, στηρίζουν  το θεσμό της οικογένειας.

 

Απαιτούμε και διεκδικούμε:

 

  1. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΑΚΡΟΒΑΤΙΣΜΟΥΣ στις πλάτες των εξαθλιωμένων τρίτεκνων οικογενειών της χώρας.

 

  1. ΝΑ ΠΑΨΕΤΕ ν’ αποπροσανατολίζετε ώστε να περάσετε ει δυνατόν αναίμακτα στην κατακρεούργηση των προνοιακών επιδομάτων και βοηθημάτων.

 

 

  1. Να βρείτε εδώ και τώρα τους απαιτούμενους πόρους για την ενίσχυση του θεσμού της οικογενείας και την χορήγηση των προνοιακών – οικογενειακών επιδομάτων και βοηθημάτων.

 

 

 

  • ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ!

 

  • Ο ΧΡΟΝΟΣ ΥΠΟΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΟΧΗΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ!!

 

 

  • Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΡΥΦΩΘΕΙ ΜΕ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ!!!

 

 

 ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΟ ΜΑΣ ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΣΤΙΣ 11 Π.Μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ