Το iOS 16.2  κυκλοφόρησε μετά από σχεδόν δύο μήνες δοκιμών beta. Με προσθήκες της τελευταίας στιγμής, όπως το Apple Music Sing και το Advanced Data Protection, η ενημέρωση λογισμικού έχει πλέον πάνω από δώδεκα νέες δυνατότητες για το iPhone.

Παρακάτω, ανακεφαλαιώσαμε πολλές από τις νέες λειτουργίες που ήρθαν με το iOS 16.2, συμπεριλαμβανομένης της νέας εφαρμογής λευκού πίνακα της Apple Freeform, δύο νέων γραφικών στοιχείων Lock Screen, της δυνατότητας απόκρυψης της ταπετσαρίας και των ειδοποιήσεων στην οθόνη του iPhone 14 Pro, ένα νέο AirDrop ρύθμιση, υποστήριξη SharePlay για Game Center, βελτιώσεις Live Activities και άλλα.

Apple Music Sing

Το Apple Music Sing είναι μια νέα λειτουργία που μοιάζει με καραόκε στην οθόνη των στίχων στην εφαρμογή Apple Music που σας επιτρέπει να τραγουδάτε μαζί με δεκάδες εκατομμύρια τραγούδια. Η λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες να μειώσουν την ένταση των φωνητικών σε ένα τραγούδι και στη συνέχεια να αναλάβουν το τιμόνι του τραγουδιστή, στο τραγουδι που τους αρέσει.

Το Apple Music Sing είναι συμβατό με τις παρακάτω συσκευές εξοπλισμένες με τσιπ A13 ή νεότερο:

  • iPhone 11
  • iPhone 11 Pro
  • iPhone 11 Pro Max
  • iPhone 12 mini
  • iPhone 12
  • iPhone 12 Pro
  • iPhone 12 Pro Max
  • iPhone 13 mini
  • iPhone 13
  • iPhone 13 Pro
  • iPhone 13 Pro Max
  • iPhone 14
  • iPhone 14 Plus
  • iPhone 14 Pro
  • iPhone 14 Pro Max
  • iPhone SE (τρίτης γενιάς)

iPad

  • iPad Pro 12,9 ιντσών (πέμπτης γενιάς και μεταγενέστερη)
  • iPad Pro 11 ιντσών (τρίτης γενιάς και μεταγενέστερη)
  • iPad Air (Τέταρτη γενιά και μεταγενέστερη)
  • iPad (Έντη γενιά και μεταγενέστερη)
  • iPad mini (έκτης γενιάς)

Apple TV

  • 2022 Apple TV 4K

Προηγμένη προστασία δεδομένων

Το iOS 16.2 εισάγει μια προαιρετική δυνατότητα Προηγμένης Προστασίας Δεδομένων που, όταν είναι ενεργοποιημένη, επεκτείνει την κρυπτογράφηση από άρκη σε άρκη σε πολλές πρόσθετες κατηγορίες δεδομένων iCloud, συμπεριλαμβανομένων των αντιγράφων ασφαλείας των μηνυμάτων, φωτογραφιών, σημειώσεων, υπενθυμίσεων, φωνητικών σημειώσεων και πολλά άλλα.

Η Προηγμένη Προστασία Δεδομένων περιορίζεται επί του παρόντος στους χρήστες των Η.Π.Α. και θα αρχίσει να κυκλοφορεί στον υπόλοιπο κόσμο στις αρχές του 2023, σύμφωνα με την Apple.

Εφαρμογή Freeform

Το iOS 16.2 περιλαμβάνει τη νέα εφαρμογή ψηφιακού πίνακα της Apple Freeform στο iPhone. Η εφαρμογή παρέχει έναν άπειρο καμβά στον οποίο μπορείτε να σχεδιάσετε και να εισαγάγετε αυτοκόλλητες σημειώσεις, πλαίσια κειμένου, σχήματα, φωτογραφίες, βίντεο, συνδέσμους, αρχεία PDF και πολλά άλλα. Η εφαρμογή είναι επίσης διαθέσιμη στο iPad και το Mac και μπορείτε να συνεργαστείτε με άλλους σε πραγματικό χρόνο μέσω FaceTime και iMessage.

 

Το Freeform είναι πιο χρήσιμο στο iPad, δεδομένου ότι η συσκευή υποστηρίζει το Apple Pencil, αλλά μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε μια πεταμένη ότι να ναι γραφίδα στο iPhone 3ης εταιρίας.

 

Δύο νέα γραφικά στοιχεία κλειδώματος οθόνης

Υπάρχουν δύο νέα γραφικά στοιχεία κλειδώματος οθόνης για ύπνο και φάρμακα στο iOS 16.2. Με το γραφικό στοιχείο Sleep, μπορείτε να δείτε την πιο πρόσφατη συνεδρία ύπνου και τα στάδια ύπνου, ενώ το γραφικό στοιχείο Φάρμακα μπορεί να σας επιτρέψει να έχετε γρήγορη πρόσβαση στο πρόγραμμα φαρμάκων σας.

 

Νέες επιλογές προβολής Always-On για το iPhone 14 Pro

 

Στο iOS 16.2, μπορείτε να αποκρύψετε την ταπετσαρία και τις ειδοποιήσεις στη λειτουργία προβολής Alwaysi-On στα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η οθόνη κλειδώματος να έχει μια απόλυτη μαύρη, και το μόνο γραφικό στοιχείο είναι η ώρα, παρόμοια με το Android.

 

Οι νέες εναλλαγές “Εμφάνιση ταπετσαρίας” και “Εμφάνιση ειδοποιήσεων” βρίσκονται στην εφαρμογή Ρυθμίσεις στην περιοχή Οθόνη & Φωτεινότητα Alwaysi-On (οθόνη παντα ενεργή).

 

 

Ζωντανές Δραστηριότητες για Αθλητικά Σκορ μέσω της εφαρμογής Apple TV

Το iOS 16.2 προσθέτει υποστήριξη Live Activities για αθλητικά αποτελέσματα μέσω της εφαρμογής Apple TV. Η λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες iPhone να βλέπουν ζωντανά αποτελέσματα αγώνων MLB, NBA και Premier League με μια ματιά στην οθόνη κλειδώματος και στο Dynamic Island στα μοντέλα iPhone 14 Pro.

Κατά τη διάρκεια ενός αγώνα της Πρέμιερ Λιγκ, για παράδειγμα, το Dynamic Island εμφανίζει έναν ζωντανό ενημερωμένο πίνακα αποτελεσμάτων με τον αριθμό των γκολ που σημείωσε κάθε ομάδα. Όταν πατηθεί παρατεταμένα, το Dynamic Island επεκτείνεται για να δείξει τον χρόνο που έχει περάσει και τη δράση play-by-play. Όταν ένα iPhone 14 Pro είναι κλειδωμένο και σε όλα τα άλλα μοντέλα iPhone, η βαθμολογία εμφανίζεται σε ένα banner Lock Screen.

 

Για να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία με ένα iPhone με iOS 16.2, ανοίξτε την εφαρμογή TV και πατήστε το κουμπί “Ακολουθήστε” για ένα υποστηριζόμενο παιχνίδι. Η Apple λέει ότι η λειτουργία είναι διαθέσιμη για παιχνίδια NBA και Premier League για χρήστες στις ΗΠΑ και τον Καναδά και για παιχνίδια MLB για χρήστες στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Βραζιλία, το Μεξικό, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα. Στην Ελλάδα μην περιμένεις ματσάκι ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ δύσκολα να μπει το ελληνικό ποδόσφαιρο, στο Αpple TV φαντάζομαι όλοι μπορούμε να φανταστούμε τον λόγο, πολύ μικρή η αγορά της Ελλάδας για το αγοραστικό κοινό όλου του κόσμου.

 

 

Νέα ρύθμιση AirDrop

Το iOS 16.2 αντικαθιστά την προηγούμενη ρύθμιση “Όλοι” του AirDrop με μια περιορισμένη επιλογή “Όλοι για 10 λεπτά” για να περιορίσει τα ανεπιθύμητα αιτήματα από αγνώστους. Το AirDrop επιστρέφει αυτόματα σε “Μόνο Επαφές” μετά από 10 λεπτά.

Όποτε φίλε μου δυστυχώς έχασες, έναν κάλο τρόπο πεσίματος για το γκομενάκι στο απέναντι τραπέζι, η Apple φροντίζει για εσένα όμως, πριν από εσένα, ναι χάνεις την ευκαιρία να στείλει επαφή ή Screen από το προφίλ σου, αλλά σε βάζει στο τριπάκι να πας. Καλά είσαι πάνε μίλα της.

 

 

Νέα Αρχιτεκτονική Home App

Μετά την ενημέρωση στο iOS 16.2 και το άνοιγμα της εφαρμογής Home, είναι διαθέσιμη μια ενημέρωση της εφαρμογής με μια νέα υποκείμενη αρχιτεκτονική. Η Apple λέει ότι η νέα αρχιτεκτονική βελτιώνει την απόδοση, την αποτελεσματικότητα και την αξιοπιστία της εφαρμογής για τον έλεγχο των έξυπνων αξεσουάρ σπιτιού. Αυτό έρχεται αφού η εφαρμογή Home απέκτησε υποστήριξη για αξεσουάρ Matter στο iOS 16.1. Λίγο ακριβές οι συσκευές βέβαια που είναι συμβατές με την εφαρμογή του Home, αν πεις να βάλεις σε όλο το σπίτι που είναι συμβατές, καλύτερα αγόρασε δεύτερο iPhone πιο χρησιμο θα είναι.

 

 

Άλλα νέα χαρακτηριστικά

  • Η υποστήριξη του SharePlay στο Game Center σάς επιτρέπει να παίζετε παιχνίδια με πολλούς παίκτες, σε μια ομαδική κλήση FaceTime.
  • Το iOS 16.2 επιτρέπει την υποστήριξη για δίκτυα 5G στην Ινδία στο iPhone 12 και νεότερα, ξεκινώντας από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας Airtel και Reliance Jio.
  • Η ενσωματωμένη εφαρμογή Καιρός διαθέτει τώρα μια ενότητα Apple News.
  • Η βελτιωμένη αναζήτηση στην εφαρμογή Μηνύματα σάς επιτρέπει να βρίσκετε φωτογραφίες με βάση το περιεχόμενό τους, όπως σκύλο, αυτοκίνητο, άτομο ή κείμενο.

 

Δείτε και το αναλυτικό βίντεο του iOS 16.2 και το τι νέο έφερε στο κανάλι μας στο YouTube 

Πηγή: Dimigeo.gr