Μία υπαίθρια ανταλλακτική βιβλιοθήκη λειτουργεί εδώ και λίγες ημέρες έξω από το φαρμακείο στο Παληό της Καβάλας.

 

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της διαδικτυακής ομάδας που δραστηριοποιείται στο Facebook κατοίκων της περιοχής. Την ιδέα υλοποίησε η διοίκηση του Tosca Beach Hotel.

 

Συγκεκριμένα ο Αλέξης Γούλας, ένας από τους διαχειριστές αναφέρει σχετικά.

 

«Εδώ και λίγους μήνες, μας έγινε γνωστή η πρόθεση του Tosca beach hotel δια μέσου των εταίρων κ.κ. Χρήστου Ζαγγογιάννη, Αργύρη Πριόνα και της κας Ειρήνης Βρανά, για μια δωρεά την οποία θα διάλεγε η διαδικτυακή ομάδα του Παληού.

 

Από καιρό θέλαμε να δημιουργήσουμε μια μικρή ανταλλακτική βιβλιοθήκη, ώστε να δώσουμε την ευκαιρία σε όσους ζουν εδώ, να μπορούν να διαλέγουν βιβλία και ταυτόχρονα ν' αφήνουν τα δικά τους για να τα βρουν κάποιοι άλλοι.

Έτσι, μετά από συνεννοήσεις των διαχειριστών, με χαρά στήσαμε τη βιβλιοθήκη μας έξω από το φαρμακείο. Είναι ένα ασφαλές σημείο, που επιτηρείται από κάμερα, αλλά κυρίως, ο φαρμακοποιός μας κος Κώστας Συμεωνίδης, ως φίλος των βιβλίων, θα έχει μια ιδιαίτερη φροντίδα.

 

Ευχαριστούμε τη διοίκηση του Tosca Beach Hotel για τη δωρεά καθώς ευχαριστούμε και τον κ.Μάκη Δημητριάδη για την κατασκευή και την τοποθέτηση.

 

Ας κρατήσουμε γεμάτη τη βιβλιοθήκη μας με όσα βιβλία μας άρεσαν και θεωρούμε πως θα έπρεπε να τα διαβάσουν και κάποιοι άλλοι. Θα ήθελα να ζητήσω να μην βάζουμε στη βιβλιοθήκη ό,τι θέλουμε να ξεφορτωθούμε από τα σπίτια μας, όπως παλιές εγκυκλοπαίδειες και άλλα έντυπα που δεν έχουν ενδιαφέρον.

 

Ελπίζουμε το παράδειγμα του Tosca beach hotel ν' ακολουθήσουν κι άλλοι επαγγελματίες της περιοχής».