Ολοκλήρωσε την περιοδεία του σε σχηματισμούς και μονάδες της ζώνης ευθύνης του Δ Σώματος Στρατού ο Νίκος Χαρδαλιάς.

 

Ο ΥΦΕΘΑ αντάλλαξε ευχές ενόψει των εορτών των Χριστουγένννων και του νέου έτους.

 

 

Τελευταίοι σταθμοί της περιοδείας του ΥΦΕΘΑ Νίκου Χαρδαλιά ήταν:

 

 

  • Το Πεδίο Βολής Αρμάτων στο Πετροχώρι Ξάνθης όπου, αφού ενημερώθηκε από τη διοίκηση της ΧΧV Τεθωρακισμενης ταξιαρχίας επί των διεθνών δραστηριοτήτων της, παρακολούθησε άσκηση μικρής κλίμακας με βολές αρμάτων LEOPARD 2HEL και του νεοπαραληφθέντος τεθωρακισμένου οχήματος μάχης (TOMA) MARDER 1A3, αξιολογώντας στην πράξη τα αποτελέσματα της εκπαίδευσης στο νεο ΤΟΜΑ. Επίσης από το κέντρο Ελέγχου Βολής παρακολούθησε βολές πληρωμάτων αρμάτων LEOPARD με τη χρήση του ψηφιακού συστήματος παρακολούθησης βολής ενώ είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις δυνατότητες του πεδίου βολής αρμάτων και τις δυνατότητες των μέσων και

 

 

  • Το στρατηγείο της ΧΧ Τεθωρακισμένης μεραρχίας στην Καβάλα και την έδρα του αεροπορικού αποσπάσματος στη Χρυσούπολη, όπου ενημερώθηκε από τους διοικητές υποστράτηγο Αθανάσιο Γαρίνη και αντισμήναρχο Θωμά Κασιγεωργόπουλο, αντίστοιχα, για τις δράσεις τους και αντήλλαξε ευχές με στελέχη, οπλίτες θητείας και πολιτικό προσωπικό ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και την έλευση του νέου έτους.

 

 

Τον υφυπουργό Εθνικής 'Αμυνας συνόδευαν οι διοικητές της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ αντιστράτηγος 'Αγγελος Χουδελούδης και του Δ΄ Σώματος Στρατού. αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος.

 

Πηγή: iefimerida.gr