Πολύ μεγάλη ήταν η συμμετοχή στην πεζοπορία που διοργάνωσε ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καβάλας 1933 την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου.

 

 

Συνολικά 72 άτομα όλων των ηλικιών ακολούθησαν τον Σύλλογο σε μια πορεία που ξεκίνησε από τον οικισμό του Παλιού για να καταλήξει στην περιοχή Βουρνέλη της Ηρακλείτσας μετά από 9 χιλιόμετρα ενώ η διάρκεια της ήταν συνολικά 3 ώρες.

 

 

Η πολυπληθής ομάδα ακολούθησε το μονοπάτι που διαμόρφωσαν, καθάρισαν και συντήρησαν τους προηγούμενους μήνες με εθελοντική εργασία, μέλη του ΕΟΣ Καβάλας 1933.

 

 

Η διαδρομή κινείται πάνω και παράλληλα με την Εγνατία Οδό, διέρχεται από δάση με πουρνάρια, κουμαριές, γλιστροκουμαριές, φραξούς και αγριελιέςκαθώς και από εγκαταλειμμένες αγροικίες και παλιές οχυρωματικές θέσεις ενώ προσφέρει εξαιρετική θέα προς την Θάσο και τον κόλπο της Ηρακλείτσας.

 

 

 

Γι’ αυτό και πολλοί συμμετέχοντες εξέφρασαν την έκπληξη τους για αυτήν την άγνωστη ομορφιά που κρύβει η συγκεκριμένη περιοχή.

 

 

Στα μελλοντικά σχέδια του Ορειβατικού Συλλόγου είναι η ολοκλήρωση της διάνοιξης του μονοπατιού και η σηματοδότηση του ώστε να γίνει εύκολα προσιτό τόσο από τους κατοίκους όσο και από τους τουρίστες της περιοχής.

 

 

Η επόμενη προγραμματισμένη εξόρμηση του Ορειβατικού της Καβάλας, η τελευταία για το 2022, είναι στις 17-18  Δεκεμβρίου με νυχτερινή ανάβαση στο Παγγαίο και διανυκτέρευση στο καταφύγιο του Συλλόγου.  

 

 

(δελτίο Τύπου)