Το Λαογραφικό Μουσείο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κεραμωτής και τα γραφεία της τουριστικής επιτροπής του Δήμου Νέστου και τα γραφεία της Αναπτυξιακής  θα στεγάσει ο  πρώην αστυνομικός σταθμός Κεραμωτής έπειτα από την παραχώρηση του κτηρίου στη διάρκεια της συνεδρίασης του πρόσφατου δημοτικού συμβουλίου.

 

Μεταξύ άλλων στη συνεδρίαση ψηφίστηκαν και τα παρακάτω θέματα

 

Ψηφίσθηκαν και μπήκαν ως έκτακτα θέματα τα εξής:

 

* Η προγραμματική σύμβαση του Δήμου με τον ΣΔΑΝΞ  που αφορά την μεταφορά των απορριμμάτων  του Δήμου με κόστος 20 €  τον τόνο  για παράταση ενός χρόνου.

 

* Η προγραμματική σύμβαση με τη ΔΙΑΑΜΑΘ  που αφορά την μεταφορά των ανακυκλώσιμων υλικών.

 

* Το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων  που αφορά το Δήμο Νέστου

 

  ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

 

* Ομόφωνα αποφασίστηκε η ονομασία αίθουσας του διατηρητέου κτηρίου ( πρώην δημαρχείο, πρώην  κτήριο φιλαρμονικής) σε αίθουσα Χρήστου Κοζαρίδη μετά από πρόταση του Δημάρχου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου  για την προσφορά του αείμνηστου Χρήστου  στην τοπική ιστορία του τόπου .( 5ο θέμα)

 

* Εγκρίθηκε η επιχορήγηση 18.000 € στην ΕΥΝΕΣΤΙΑ προκειμένου να καλύψει την προμήθεια κουζίνας στο νέο παιδικό σταθμό. ( 6ο θέμα)

 

* Εγκρίθηκε η  επιχορήγηση Β/θμιας σχολικής επιτροπής ύψους 2.500 € για τις εργασίες χρωματισμού στο 1ο Γυμνάσιο Χρυσούπολης.( 7ο θέμα)

 

* Εγκρίθηκε η μεταφορά αρμοδιοτήτων της ΦΩΤΟΔΡΟΜΗΣ στην ΕΥΝΕΣΤΙΑ η λύση της οποίας δημοσιεύτηκε σε πρόσφατο ΦΕΚ.(9ο θέμα)

 

* Ψηφίστηκε ομόφωνα η παραχώρηση του κτηρίου του πρώην αστυνομικού σταθμού Κεραμωτής στην Δημοτική κοινότητα Κεραμωτής όπου θα στεγάσει το λαογραφικό μουσείο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κεραμωτής , τα γραφεία τουριστικής επιτροπής του Δήμου και τα γραφεία της Αναπτυξιακής κατά τους θερινούς μήνες. ( 10ο θέμα).

 

* Εγκρίθηκε  η καταβολή τόκων υπερημερίας που εκδίκασε το διοικητικό εφετείο Κομοτηνής σε εταιρία επειδή δεν πληρώθηκε έγκαιρα από την προηγούμενη δημοτική διοίκηση ύψους 19.000 € ( 14ο θέμα)

 

* Εγκρίθηκε η σύμβαση διαβαθμικής συνεργασίας του Δήμου με την περιφερειακή ενότητα Καβάλας προκειμένου οι δύο μηχανικοί του Δήμου που μετακινήθηκαν από την προηγούμενη διοίκηση να παραμείνουν στο Δήμο έως ότου ολοκληρωθούν τα έργα που επιβλέπουν, ( 15ο θέμα).

 

* Εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση του Δήμου με το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας  αναλαμβάνοντας το κόστος του οδηγού ώστε να μεταφέρονται παιδιά με αναπηρία στον πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ. ( 16ο θέμα).

 

*  Εγκρίθηκε η νομιμοποίηση δαπανών δημοσίευσης προκήρυξης έργων  από την εφημερίδα  '' Φωνή του Νέστου"  για τιμολόγια που αφορούσαν τα έτη 2009-2012 τα οποία όφειλε να εξοφλήσει η προηγούμενη διοίκηση.(34ο θέμα)