Ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Καβάλας καταγγέλλει το νέο νομοσχέδιο για την υγεία που φέρνει αύριο προς ψήφιση στη βουλή η κυβέρνηση της ΝΔ, πατώντας πάνω στην πολιτική που υπηρέτησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, για να «αποτελειωθεί» το δημόσιο σύστημα υγείας από τη μια και να πλουτίσουν ακόμα πιο πολύ οι ιδιωτικοί όμιλοι και κλινικές.

 

Με αυτό το νομοσχέδιο καταργείται η πλήρης και αποκλειστικής απασχόληση των γιατρών του ΕΣΥ και ταυτόχρονα, κατοχυρώνεται η δυνατότητα των ιδιωτών γιατρών να εργάζονται στο δημόσιο σύστημα υγείας διατηρώντας το ιδιωτικό τους ιατρείο και έργο.

 

Τελικά, αυτό το νομοσχέδιο στην πράξη για εμάς και τις οικογένειές μας σημαίνει να βάλουμε ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, σημαίνει μετατροπή της υγείας σε ένα ακόμα πιο πανάκριβο εμπόρευμα, το οποίο δεν θα είναι δικαίωμα του καθενός μας, σημαίνει καταδίκη των δημόσιων δομών υγείας σε ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση.

 

Δεν «τσιμπάμε» ότι με αυτόν τον τρόπο θα λυθούν τα τεράστια προβλήματα στα νοσοκομεία μας και ειδικά στα νοσοκομεία της επαρχίας, όπως είναι και της Καβάλας, το οποίο «αγκομαχάει» από τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό. Δε λένε λέξη για αύξηση στην κρατική χρηματοδότηση, για μονιμοποίηση προσωπικού, για μέτρα κάλυψης όλων των κενών οργανικών μόνιμων θέσεων γιατρών, για γενναία αύξηση των αποδοχών τους, για μια ποιοτική και δια βίου εκπαίδευση τους, για εξοπλισμό των νοσοκομείων σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες.

 

Εργαζόμενη, άνεργη, αυτοαπασχολούμενη, νέα μητέρα, φοιτήτρια, συνταξιούχε,

ο σύλλογος Γυναικών σε καλεί να μη μείνεις αμέτοχη σε αυτό το νέο έγκλημα εις βάρος της ζωής σου και της οικογένειάς σου. Να έρθεις να ενώσεις τη φωνή σου μαζί με το Σύλλογο, τα εργατικά σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τα συνταξιουχικά σωματεία σε κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία την Πέμπτη 1 Δεκέμβρη στις 18:00.

Απαιτούμε :

  • Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο τώρα!
  • Να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση προς τα νοσοκομεία.
  • Μόνιμες προσλήψεις όλου του αναγκαίου ιατρικού προσωπικού. Τώρα μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
  • Αύξηση μισθών των υγειονομικών - Επαναφορά 13ου και 14ου - Ένταξη στα ΒΑΕ. üΕκσυγχρονισμός κτιριακού και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού όλων των δημόσιων νοσοκομείων.
  • Κατάργηση κάθε πληρωμής για εξετάσεις, νοσήλια, φάρμακα.

 

(δελτίο Τύπου)