γράφει ο

Στέλιος Χατσούκης

 

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Αλέξη Πολίτη στο χωριό μας.

 

Τετάρτη 23/11/22 και ώρα 18μμ ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Αλέξης Πολίτης επισκέφθηκε το χωριό μας μετά από πρόσκληση του προέδρου του ΤΣ Πέρνης κ. Θεόδωρου Αλεξανδρόπουλου.

 

Δύο ήταν οι λόγοι της πρόσκλησης προς τον κ. Αντιπεριφερειάρχη

 

Α) Να τον ευχαριστήσει για την άμεση ανταπόκριση - επίλυση του προβλήματος άρδευσης (Ανατολικά-Δυτικά) της Πέρνης με μία νέα αντλία στο αντλιοστάσιο που βρίσκεται  στην ΕΟ ανάμεσα Πέρνη- Γραβούνα.

 

Αν και το θέμα είχε τεθεί στον προηγούμενο αντιπεριφερειάρχη  από την αρχή που είχε αναλάβει τα καθήκοντά του, όμως το θέμα έμεινε στάσιμο.

 

Μόλις ανέλαβε Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας ο κ. Αλέξης Πολίτης έβαλε το θέμα σε άμεση προτεραιότητα όπως με πληροφόρησε ο πρόεδρος του ΤΣ Πέρνης κ. Αλεξανδρόπουλος.

 

Σε λίγες ημέρες στο αντλιοστάσιο θα υπάρχουν δύο αντλίες ώστε να επιλυθεί το θέμα της σωστής άρδευσης της συγκεκριμένης αγροτικής περιοχής

 

Β) Ο πρόεδρος ζήτησε να στείλει η αντιπεριφέρεια  μηχάνημα διάνοιξης του αγροτικού δρόμου που είναι σε πολύ κακή κατάσταση από την γειτονιά του (Μεσαίου) προς τους πρόποδες του βουνού μέχρι την Εκάλη που θα χρησιμεύσει και για λόγους δασικής προστασίας (Πυρόσβεση).

 

Το δίκαιο αίτημα του προέδρου έγινε δεκτό και σε λίγες ημέρες το μηχάνημα από την αντιπεριφέρεια θα αποκαταστήσει τον αγροτικό δρόμο.

Γ) Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου όπου παρόντες ήταν εκτός από τον πρόεδρο του ΤΣ Πέρνης ο αντιδήμαρχος κ. Κιοτζένης  Γεώργιος ο κ. Καλτάκης Ιωάννης εκ μέρους του ΤΟΕΒ Χρυσούπολης και ο υπογράφων εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου Πέρνης

 

Εκ μέρος του Πολιτιστικού Συλλόγου ζήτησα από τον κ. Αλέξη Πολίτη να βοηθήσει τον Σύλλογο σ αυτή του την σημαντική προσπάθεια να δημιουργήσει Βιβλιοθήκη και Λαογραφικό Μουσείο. Το αίτημα του Πολιτιστικού Συλλόγου το είδε με θετική διάθεση, διαβεβαιώνοντας πως πολύ άμεσα θα έχουμε την ανάλογη βοήθεια της αντιπεριφέρειας Καβάλας.

 

Δ) Ξεναγήσαμε τον κ. Αντιπεριφερειάρχη στο πρώην Δημοτικό- Γυμνάσιο Πέρνης, στον χώρο που θα δημιουργήσουμε την Βιβλιοθήκη και το Λαογραφικό Μουσείο.

Ο κ. Πολίτης επισκέφθηκε όλες τις αίθουσες του πρώην σχολικού συγκροτήματος, και έμεινε άφωνος πως αυτό το τεράστιο εκπαιδευτικό συγκρότημα κρίθηκε ακατάλληλο.

 

Τέλος θέλω προσωπικά να ευχαριστήσω τον Αντιπεριφερειάρχη για την τοποθέτηση δεύτερης αντλίας, όπως επίσης πολύ σύντομα ελπίζουμε να τον ευχαριστήσουμε για την βοήθεια του να λειτουργήσουμε την Βιβλιοθήκη το Λαογραφικό Μουσείο και τις άλλες πλούσιες και σημαντικές δραστηριότητες του Πολιτιστικού μας Συλλόγου.