ΠΡΟΣ: ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ κ. Κ. ΠΕΦΑΝΗ

ΚΟΙΝ.: 1. Δήμαρχο, κ. Θεόδωρος Μουριάδη

             2. Επικεφαλής Παρατάξεων

             3. Δημοτικούς Συμβούλους

 

κ. Πρόεδρε,

 

Σε γονείς των παιδικών σταθμών του δήμου κοινοποιήθηκε επιστολή στην οποία αναφέρεται ότι θα τους διανεμηθούν από τις διευθύνσεις των παιδικών σταθμών  “υπεύθυνες δηλώσεις” του Ν. 1599/1986, στις οποίες οι γονείς θα καλούνται να υπογράψουν ότι συναινούν στη φωτογράφιση των παιδιών τους προκειμένου οι φωτογραφίες  τους (φυσικά με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα;) να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Νομικού Προσώπου και στο facebook.

 

Σημειώνουμε ότι οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο (φωτογράφιση – δημοσίευση) διαφήμισης του “εμπορεύματός τους”.

 

Άραγε σε τι άλλο εκτός από διαφήμιση “προϊόντων” μπορεί να χρησιμεύσει μία τέτοια πρακτική, σε ένα σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που τα πάντα τα μετράει ως να είναι εμπορεύματα; Μήπως η “έκθεση” των παιδιών στα Μ.Κ.Δ.  βοηθάει στην ομαλή ψυχική και σωματική  ανάπτυξή τους; Ή μήπως θα συμβάλει στην κοινωνικοποίηση των παιδιών;!;!   

 

ΡΩΤΑΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

1. Αν το Νομικό Πρόσωπο έλαβε σε συνεδρίασή του απόφαση για τη διανομή τέτοιων υπεύθυνων δηλώσεων στους γονείς.

 

2. Αν στα πλαίσια των αποφάσεων της 53ης/24-11-22 συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής για «Ανάπτυξη μηχανισμών στήριξης της επιχειρηματικότητας» εμπίπτει και η διανομή υπεύθυνων δηλώσεων στους γονείς των παιδικών προκειμένου και οι παιδικοί σταθμοί του δήμου να “επωφεληθούν” «των μηχανισμών  στήριξης της επιχειρηματικότητας».

 

Καλούμε τη διοίκηση να πάρει αμέσως πίσω την απόφασή της για τη φωτογράφιση των παιδιών και την ανάρτηση των φωτογραφιών στο διαδίκτυο.

 

Καλούμε τους γονείς, οργανωμένα μέσα από συλλόγους γονέων, άλλων φορέων, αλλά και μεμονωμένα, μη υπογράφοντας την απαράδεκτη υπεύθυνη δήλωση για τη φωτογράφιση των παιδιών τους, να απαιτήσουν  να σταματήσει αυτή η “έκθεση” των παιδιών στα Μ.Κ.Δ..

 

Θεωρούμε απαράδεκτο δημοτικοί και ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί, με τόσα  περιστατικά που έρχονται κατά καιρούς στο φως της δημοσιότητας, συγκλονιστικά και αποκαλυπτικά της διαχρονικής πολιτικής όλων των μέχρι τώρα αστικών κυβερνήσεων που αποποιούνται την ευθύνη του κράτους και που αφορούν στην προστασία παιδιών και ευπαθών ομάδων, να χρησιμοποιούν τα παιδιά ως “πραμάτεια” για τη διαφήμιση του προϊόντος τους προς άγρα πελατών.

 

Κανένας συμβιβασμός με τη σήψη του συστήματος που χρησιμοποιεί και παιδιά στο βωμό της επιχειρηματικότητας, αφήνοντάς τα απροστάτευτα, βορά στις “Κιβωτούς του τρόμου”.

 

(δελτίο Τύπου)