Ο Αναστάσιος Βιλάνος έχει ένα μικρό παντοπωλείο και αναψυκτήριο στην περιοχή της Χρυσούπολης στην Καβάλα. Ο ίδιος προχωρώντας σε μια κίνηση ανθρωπιάς και ανιδιοτέλειας, παραχωρεί εντελώς δωρεάν γάλατα και παιδικές τροφές σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

 

 

Τούτο μάλιστα συνέβη τη στιγμή που την προηγούμενη εβδομάδα είδε το φως της δημοσιότητας το γεγονός ότι μεγάλα καταστήματα τροφίμων έχουν τοποθετήσει αντικλεπτικά συστήματα στα είδη που σήμερα ο ίδιος χαρίζει.

 

«Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, δεν αποφάσισα να προχωρήσω σε αυτή την κίνηση ως απάντηση γι’ αυτό που συνέβη μέσα στην εβδομάδα. Ωστόσο, μπορώ να πω ότι αποτέλεσε το έναυσμα. Μου έχει τύχει και μένα στη ζωή μου να αντιμετωπίσω στο παρελθόν ανάλογα προβλήματα και μπορώ να πω ότι μου ξύπνησε μνήμες»υπογραμμίζει στο GRTimes ο Τάσσος Βιλάνος.

 

Και προσθέτει ότι, «οποιοσδήποτε αντιμετωπίζει πρόβλημα και δεν ανταπεξέρχεται στις δυσκολίες, μπορεί να έρθει από το μαγαζί ή αν βρίσκεται σε κοντινή απόσταση και θέλει απόλυτη εχεμύθεια μπορεί να μας πάρει ένα τηλέφωνο και να του πάμε εμείς τα γάλατα και τις βρεφικές τροφές στο σπίτι» τονίζει ο επιχειρηματίας από τη Χρυσούπολη Καβάλας.

Παροτρύνω συναδέλφους να κάνουν το ίδιο 

Ο ίδιος βέβαια δεν θέλει να είναι μόνος σ’ αυτή την προσπάθεια. Μιλώντας στο GRTimes, παροτρύνει και άλλους συναδέλφους του σε όλη την Ελλάδα να προχωρήσουν σε ανάλογες πράξεις αλληλεγγύης, καθώς οι καιροί για τα νοικοκυριά, είναι ιδιαίτερα δύσκολοι.

 

«Φυσικά και παροτρύνω και άλλους επιχειρηματίες ή ιδιοκτήτες καταστημάτων τροφίμων να προχωρήσουν σε ανάλογες κινήσεις. Ο καθένας, όσο μπορεί, όσο μικρό κι αν είναι μπορεί να προσφέρει και να βοηθήσει συνανθρώπους μας. Οι πράξεις αλληλεγγύης απέναντι σε οικογένειες που δεν έχουν ή που δεν τους φτάνουν, είναι πολύ σημαντικές σε εποχές περίεργες και δύσκολες» συμπληρώνει.

 

«Αναμφίβολα, οι πράξεις κλοπής πρέπει να αποφεύγονται. Όμως πριν φτάσουμε στην κλοπή, θα πρέπει να αναλογιστούμε, τι είναι αυτό που οδηγεί, τι είναι αυτό που αναγκάζει μια μάνα κι έναν πατέρα να οδηγηθεί στην κλοπή ώστε να ταΐσει τα παιδιά του» καταλήγει.

 

 

Τεράστια η ανταπόκριση 

Μιλώντας για την ανταπόκριση που είχε από τον κόσμο το εγχείρημά του, ο κ. Βιλάνος τονίζει: «Ενδιαφέρθηκε πολύς κόσμος ακόμη και από μακρινές αποστάσεις, από περιοχές μακριά από την Χρυσούπολη. Δυστυχώς για όσους βρίσκονται σε μακρινή απόσταση δε δύναμαι να βοηθήσω. Το έχω κάνει όταν χρειάστηκε και μακάρι να μπορούσα να το ξανακάνω. Ωστόσο αυτή τη στιγμή αδυνατώ»

Τέλος στην ανάρτηση που είχε κάνει πριν από λίγες ημέρες, ο Τάσσος Βιλάνος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Παίρνω την απόφαση από σήμερα και τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου, όποιος συμπολίτης μου έχει την ανάγκη για ένα καρβέλι ψωμί για να φάει ο ίδιος ή η οικογένειά του, με απόλυτη εχεμύθεια μπορεί να απευθυνθεί στη διεύθυνση του καταστήματος και να του το δώσουμε».

 

Πηγή: grtimes.gr