Η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας καταγγέλλει και καταδικάζει την εγκληματική βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα και εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια, την αλληλεγγύη και συμπαράστασή της στο λαϊκό, φιλειρηνικό κίνημα της Τουρκίας, στους οικείους των θυμάτων και σε όλο τον τουρκικό λαό.

Το δολοφονικό χτύπημα σε μια φιλειρηνική εκδήλωση, πορεία ειρήνης ενάντια στις επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού στις κουρδικές περιοχές, είναι σήμα κινδύνου για τους λαούς όλης της περιοχής, που απειλείται και βάλλεται από τις πολύμορφες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και ανταγωνισμούς για τον έλεγχό της.

Οι βόμβες που εξερράγησαν σε μία μαζική προσυγκέντρωση πορείας ειρήνης, φέρουν την «οσμή» της προβοκάτσιας. Σημειώθηκε, άλλωστε, σε μια περίοδο που οι ενδοαστικές και ενδοϊμπεριαλιστικές διεργασίες, αλλά και ανακατατάξεις με άξονα την «αντιμετώπιση της τρομοκρατίας» είναι ιδιαίτερα έντονες, τόσο στο εσωτερικό της Τουρκίας, όσο και ευρύτερα στην περιοχή.

Η οργή και ο θρήνος που σκόρπισε ο θάνατος τόσων αθώων ανθρώπων, ήδη αξιοποιούνται από τα αστικά και ιμπεριαλιστικά επιτελεία, σε μια συζήτηση για την «ασφάλεια» και τη «σταθερότητα» συνολικά στη Μέση Ανατολή, με ότι αυτό συνεπάγεται και με ότι ήδη γίνεται γι’ αυτή την περιβόητη «ασφάλεια» στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής και της Αν. Μεσογείου (Συρία, Παλαιστίνη, Αφγανιστάν, Λιβύη κ.α.).

Οι επικίνδυνες αυτές εξελίξεις καθιστούν αναγκαία την επαγρύπνηση και ετοιμότητα του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, την παραπέρα ανάπτυξη της κοινής δράσης των φιλειρηνικών κινημάτων σε όλο το μήκος και πλάτος των σχεδίων των ιμπεριαλιστών και των κυρίαρχων τάξεων.

 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ