Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ονειρεύονται την απλή ζωή... Να πουλήσουν τα υπάρχοντά τους και να γυρίσουν στο χωριό.

 

Όμως γιατί να μένει κάποιος στα... κοινά, όταν μπορεί να έχει το ολόδικό του χωριό;

 

Το Salto de Castro, στη βορειοδυτική Ισπανία, είναι προς πώληση και η ζητούμενη τιμή είναι 260.000 ευρώ.

 

Το χωριό βρίσκεται στα σύνορα με την Πορτογαλία στην επαρχία Zamora και απέχει τρεις ώρες οδικώς από τη Μαδρίτη και φυσικά διαθέτει έχει πολλά από τα κτίρια που θα περίμενε κανείς να βρει σε μια μικρή ισπανική πόλη. Στην τιμή, λοιπόν, περιλαμβάνονται 44 σπίτια, ένα ξενοδοχείο, μια εκκλησία, ένα σχολείο, ένα δημοτικό κολυμβητήριο, ακόμη και ένα κτίριο στρατώνα που στέγαζε την πολιτική φρουρά.

 

Βέβαια, δε θα βρει εκεί συγχωριανούς, μιας και το ισπανικό χωριό είναι ακατοίκητο τις τελευταίες τρεις δεκαετίες.

 

Ο ιδιοκτήτης του το αγόρασε στις αρχές της δεκαετίας του 2000, με σκοπό να το μετατρέψει σε τουριστικό θέρετρο. Ωστόσο, η κρίση της ευρωζώνης εμπόδισε το σχέδιο να ανθίσει. «Ο ιδιοκτήτης είχε το όνειρο να έχει ένα ξενοδοχείο εδώ, αλλά όλα τέθηκαν σε αναμονή», είπε ο Ronnie Rodríguez, της Royal Invest, της εταιρείας που εκπροσωπεί τον ιδιοκτήτη.

 

«Θα ήθελε ακόμα να γίνει πραγματικότητα το έργο». Στην ιστοσελίδα Idealista στην οποία αναγράφεται το ακίνητο, ο ιδιοκτήτης, που είναι γύρω στα 80, αναφέρει ότι «Πουλάω γιατί είμαι αστός και δεν μπορώ να συντηρήσω ένα χωριό». Πάντως, όσοι ενδιαφέρεστε πρέπει να σπεύσετε γιατί απ' όταν ανακοινώθηκε η τόσο χαμηλή τιμή, την αγγελία έχουν δει εκδηλώνοντας ενδιαφέρον περισσότεροι από 50 χιλιάδες άνθρωποι.

 

Πηγή: makthes.gr