2ο Γυμνάσιο Καβάλας

Την Τρίτη 23 Απριλίου στην αίθουσα, «Νικόλαος Μάρτης», έγινε προσομοίωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Καβάλας, του IES Eduardo Primo Marques και του Goethe Schule Hamburg.

Δύο ιδιαίτερες δράσεις είχαν οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Καβάλας, καθώς δημιούργησαν κεραλοιφές με φαρμακευτικά υλικά, υγρό σαπούνι με βρώσιμα υλικά, αλλά και αρωματικά λάδια με βότανα.

Το τελευταίο διάστημα το 2ο Γυμνάσιο Καβάλας, έκανε διάφορες δράσεις που αφορούσαν του

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων και μετά από πρόσκληση του 2ου Γυμνασίου Καβάλας, έγινε την 4η Απριλίου, ενημέρωση των μαθητών, για τη σχέση που πρέπει να έχουν με τα ζώα, από τον υπεύθυνο κτηνίατρο του Δήμου Καβάλας, Δημήτρη Μαντούδη αλλά και από τον αρμόδιο υπηρεσιακό υπάλληλο του Δήμου για θέματα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, Γιώργο Μουμτζή. 

Από τις 11 έως τις 16 Μαρτίου, δύο εκπαιδευτικοί και εννέα μαθητές του 2ου Γυμνασίου Καβάλας ταξίδεψαν στο Στρασβούργο της Γαλλίας, στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Καβάλας ευχαριστούν όλους όσους αγκάλιασαν τη δράση “Χελιδονίσματα 2024”

Βιωματικές ασκήσεις έκαναν οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Καβάλας για να μάθουν μεθόδους επίλυσης συγκρούσεων μεταξύ τους με αποτέλεσμα τη δημιουργία σταθερών θεμελίων των διαπροσωπικών τους σχέσεων.

Η Γ’ τάξη του 2ου Γυμνασίου Καβάλας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα, από τις (14/12) έως τις (16/12).

2ο Γυμνάσιο Καβάλας: Συνεργασία με το Εurope Direct ΑΜΘ στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ “EUROLAB”

Το 2ο Γυμνάσιο Καβάλας σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, οργάνωσε και υλοποίησε βιωματικό σεμινάριο, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και στήριξη των γονέων ώστε να κατανοήσουν τις ψυχολογικές ανάγκες και τα συναισθήματα των παιδιών τους.

Το 2ο Γυμνάσιο Καβάλας υλοποιεί κατά τα σχολικά έτη 2022-2023 και 2023-2024 σχέδιο ευρωπαϊκής ανάπτυξης Erasmus+ με τίτλο «Δημιουργικοί Μαθητές Ενεργοί Πολίτες».

Εκπαιδευτικές δράσεις με αφορμή την αναπηρία πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Παρασκευή 26/5 και τη Δευτέρα 29/5 στο 2ο Γυμνάσιο Καβάλας.

Το 2ο Γυμνάσιο Καβάλας υλοποιεί κατά τα σχολικά έτη 2022-2023 και 2023-2024 σχέδιο ευρωπαϊκής ανάπτυξης με τίτλο «Δημιουργικοί Μαθητές Ενεργοί Πολίτες» στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+.

Σε δυο μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες βρέθηκαν εκπαιδευτικοί του 2ου Γυμνασίου Καβάλας προκειμένου να συμμετάσχουν σε προγράμματα ERASMUS+ κατά το μήνα Οκτώβριο. Πιο συγκεκριμένα, καθηγητές του σχολείου ταξίδεψαν στη Ρώμη μεταξύ 4 και 7 Οκτωβρίου για να λάβουν μέρος σε διεθνική συνάντηση των εταίρων του προγράμματος «LIEUX».