Το εργαστήριο φυσικών καλλυντικών «Γεωποιείν», στη σκιά του Παγγαίου, αξιοποιεί τη δύναμη της φύσης και τη μετατρέπει με τα προϊόντα της σε ομορφιά.

 

Αιχμαλωτίζει τη δύναμη της φύσης στα καλλυντικά της, θέλοντας να αξιοποιήσει τις ευεργετικές της ιδιότητες. Άλλωστε, η έμπνευσή της γεννιέται σε έναν τόπο μοναδικό, στη σκιά του Παγγαίου, όπου η εμπειρία της γης μετατρέπεται σε καλλυντικά με συστατικά πολύτιμα στοιχεία της φύσης.

 

Η Γεωποιείν, ένα εργαστήριο φυσικών καλλυντικών με έδρα την Καβάλα, θέλει τα προϊόντα της να είναι φιλικά στον άνθρωπο και να σηματοδοτούν την επιστροφή στη φύση και τους θησαυρούς της, που είναι πλούσιοι στην περιοχή όπου δραστηριοποιείται. Δεν ονειρεύεται μάλιστα μια ζωή πιο κοντά στη φύση, αφού «ζει» ήδη στη φύση, όπως λέει.

 

Ξεκίνησε τη δράση της το 2015 και με το εμπορικό σήμα Oil & Bee έχει καταφέρει να ταξιδέψει τα προϊόντα της σε Ολλανδία, Γερμανία και Αγγλία, ενώ πρόσφατα ξεκίνησε μια συνεργασία στις ΗΠΑ όπου δημιουργεί προϊόντα για τρίτους. Άλλωστε, ως εργαστήριο έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει προϊόντα-συνταγές ανάλογα με τις ανάγκες του πελάτη, αλλά και είδη ιδιωτικής ετικέτας.

 

Οι κωδικοί της Γεωποιείν έχουν φτάσει τους 100 και περιλαμβάνουν φυσικά καλλυντικά για την περιποίηση προσώπου, σώματος και μαλλιών, από κρέμες και γαλακτώματα μέχρι έλαια και σαπούνια, ενώ μεταξύ αυτών βρίσκεται και μια vegan σειρά. Στην εσωτερική αγορά βρίσκεται με τα προϊόντα της στη Βόρεια Ελλάδα και στην Αθήνα, ενώ συνεχίζει να επεκτείνεται.

 

Δημιουργώντας με πρώτη ύλη τη φύση

 

Με βασική πρώτη ύλη το αγνό, παρθένο ελαιόλαδο και συστατικά το μελισσοκέρι, το σπαθόλαδο, το φοινικέλαιο, το σησαμέλαιο, το σιτέλαιο, το σταφυλέλαιο, το αμυγδαλέλαιο, το έλαιο κισσού και το έλαιο αργκάν, που συνδυάζονται με τριαντάφυλλο και τζότζομπα, με γεράνι και λεβάντα, με βασιλικό και ρόδι, με δενδρολίβανο και κυπαρίσσι, το brand Oil & Bee ξεκλειδώνει από τόπο σε τόπο τα μυστικά του ελληνικού τοπίου.

 

Με την εργατικότητα της μέλισσας, διαχρονικό σύμβολο της σοφίας της, και σε πείσμα των χημικών συστατικών, η εταιρεία αντιπροτείνει τα φυσικά της προϊόντα. Έχει δε πολλές ιδέες και για νέες σειρές προϊόντων, αφού η έμπνευση προέρχεται από μια ανεξάντλητη δεξαμενή, τη φύση.

 

«Ο στόχος μας είναι να φτιάχνουμε ποιοτικά καλλυντικά όσο πιο κοντά στη φύση γίνεται και να αξιοποιούμε τη ζωτική δύναμη των φυτών και των βοτάνων» λέει στη Voria ο Καβαλιώτης Βασίλης Βασιλακάκης, που από τον χώρο των κατασκευών μεταπήδησε μέσα στην κρίση αρχικά στις καλλιέργειες αρωματικών φυτών και στη συνέχεια στην παραγωγή φυσικών καλλυντικών.