Συνεχίστηκαν οι δράσεις του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καβάλας 1933 όλο τον μήνα Οκτώβριο.

 

Το τριήμερο 28-29-30 Οκτωβρίου 21 μέλη και φίλου του συλλόγου τον ακολούθησαν στην εξόρμηση που διοργάνωσε στα Τζουμέρκα της Άρτας. Η ορειβατική ομάδα με ορμητήριο το καταφύγιο του Καταρράκτη περπάτησε την «Σκάλα Σταμάτη», ένα εντυπωσιακό και στενό ποιμενικό μονοπάτι χαραγμένο περίτεχνα στην απότομη πλαγιά και κατάφερε να ανέβει στις 2 ψηλότερες κορυφές του βουνού, την Πλάκα (2364μ) και το Καταφίδι (2393μ).

 

Όλοι οι συμμετέχοντες κατά την διάρκεια της 9ώρης κυκλικής πορείας των 17 χιλιομέτρων, έμειναν εντυπωσιασμένοι από τους απόκρημνους και επιβλητικούς όγκους του βουνού, χαρακτηριστικό γνώρισμα των Τζουμέρκων, ενώ  βοηθούμενοι από τον ηλιόλουστο καιρό, θαύμασαν την πανοραμική θέα της νότιας Πίνδου με τις αναρίθμητες κορυφές που διαγράφονταν στον ορίζοντα.

 

Τον Οκτώβριο είχαν προηγηθεί οι εξορμήσεις του ορειβατικού σε Βουλγαρία και Ροδόπη ενώ συνεχίζονται τα μαθήματα αναρρίχησης για μικρούς και μεγάλους στην πίστα του διαθέτει ο σύλλογος της Δημοτικό Στάδιο.

 

Η επόμενη εξόρμηση έχει προγραμματιστεί για τις 13 Νοεμβρίου με πεζοπορία στα γεφύρια της περιοχής του Αχλαδοχωρίου Σερρών.

 

(δελτίο  Τύπου)