Συνεχίζεται το κυνηγητό της αστυνομίας για τον εντοπισμό και σύλληψη ατόμων που κατέχουν ή εμπορεύονται λαθραίο καπνό και λαθραία τσιγάρα.

 

Οι συλλήψεις για κατοχή είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο τους τελευταίους δύο μήνες και φαίνεται ότι οι συγκεκριμένες παραβάσεις έχουν μπει στο στόχαστρο της αστυνομίας βάσει προγράμματος.

 

Η διαδικασία που ακολουθείται είναι αρκετά επίπονη για τους παραβάτες.

 

Οι τελευταίες συλλήψεις έγιναν χθες (9-10-2015), στην Ξάνθη και την Καβάλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης και της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας.

 

Συνελήφθησαν δύο Έλληνες, ηλικίας 31 και 40 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις του νόμου περί τελωνειακού κώδικα.

 

Ειδικότερα, χθες το πρωί, στην Ξάνθη, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του 31χρονου, όπου βρέθηκαν 41 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

 

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, στην Καβάλα, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας συνέλαβαν τον 40χρονο, διότι κατείχε στο σπίτι του 185 συσκευασίες που περιείχαν καπνό, συνολικού βάρους 9.250 γραμμαρίων, για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

 

Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ποσότητες λαθραίων τσιγάρων και καπνού.

 

Η δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενήργησαν τα Τμήματα Ασφάλειας Ξάνθης και Καβάλας.