Τη Δέσποινα Ζαμπίογλου που γνωρίζει και αξιοποιεί τα φυτά του αγαπημένου της Παγγαίου συνδυάζοντας την παράδοση με τη σύγχρονη τεχνογνωσία φιλοξενεί η ιστοσελίδα travel.gr.

 

Ως Μηχανικός Βιομηχανικών Εφαρμογών, δημιούργησε τo «Paggea Professional Laboratory», ένα πιστοποιημένο αποστακτήριο και εργαστήριο παραγωγής. Σκοπός της να συνδυάσει την τεχνολογία, την έρευνα και τα πρωτόκολλα παραγωγικών διαδικασιών και τυποποίησης με τις παραδοσιακές τεχνικές.

 

Παράγοντας, έτσι, καινοτόμα προϊόντα αποκλειστικά από άγρια αυτοφυή βότανα που συλλέγονται με γνώση, προσοχή και κυρίως σεβασμό.

 

 

Με έγκριση από το Πράσινο Ταμείο και ενημέρωση από το Δασαρχείο την εκάστοτε χρονιά, συλλέγει την προβλεπόμενη ποσότητα από το βουνό και μεταποιεί τα βότανα σε εκχυλίσματα, βάμματα, αιθέρια έλαια και προϊόντα εξωτερικής χρήσης.

 

Βάση προσωπικής φιλοσοφίας, ως «ηθικό αντιστάθμισμα» για τις πρώτες ύλες που παίρνει, η Δέσποινα με το σύζυγο της επιστρέφουν στο βουνό σπόρια, κοτσάνια και κουκούτσια, όπως επίσης, πολλαπλασιάζουν ρίζες και φυτεύουν στο Παγγαίο νέα φυτά.

 

Δείτε εδώ την παρουσίαση από το travel.gr