ρεπορτάζ 

Απόστολος Μπαμπατζίκος

 

Στην Καβάλα και στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ των Ποταμουδίων βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου (22/10) ο Φραγκίσκος Αλβέρτης.

 

Ο θρύλος της ελληνικής καλαθοσφαίρισης ήταν καλεσμένος των ομάδων μπάσκετ της Αγίας Βαρβάρας και του Αστέρα Καβάλας και οι μικροί φίλοι της πορτοκαλί μπάλας είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν και να φωτογραφηθούν μαζί του.

 

Οι πρόεδροι των δύο συλλόγων οι Κύριοι Νίκος Φίλογλου και Μπάμπης Γιαμουρίδης παρέδωσαν πλακέτες στο μεγάλο Έλληνα πρώην καλαθοσφαιριστή ενώ οι δύο ομάδες παρέδωσαν και φανέλες των συλλόγων.

 

Στη συνέχεια ο Φραγκίσκος Αλβέρτης υπέγραψε αυτόγραφα και έβγαλε φωτογραφίες με μικρούς φίλους του μπάσκετ και έκανε και το τζάμπολ στην αρχή της αναμέτρησης των παίδων ανάμεσα στις δύο καβαλιώτικες ομάδες.

 

Δηλώσεις:

 

Φραγκίσκος Αλβέρτης: Σας ευχαριστώ για την τιμή και τη χαρά που μου κάνατε να βρεθώ ανάμεσα σε παιδιά. Το πιο σημαντικό σήμερα είναι τα παιδάκια που είναι εδώ μαζί μας και κάθε παιδί γενικά που μπαίνει από νωρίς στον κόσμο του αθλητισμού που είναι ένας κόσμος που μόνο οφέλη θα τους δώσει.

 

Εμείς ως γονείς οφείλουμε να τα στηρίζουμε, να τα βοηθάμε και να είμαστε δίπλα τους. Το μέλλον και το αθλητικό και το κοινωνικό είναι στα παιδιά. Μέσα από τον αθλητισμό αθλούνται και κοινωνικοποιούνται τα παιδιά, αποκτούν αρχές και πειθαρχία και στο μέλλον όλα αυτά τους βοηθούν να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι.

 

Πρόεδρος Αγίας Βαρβάρας Νίκος Φίλογλου: Είναι μεγάλη τιμή για τους δύο συλλόγους και για όλα αυτα τα παιδάκια στο κλειστό των Ποταμουδίων που έχουμε κοντά μας τον κορυφαίο αθλητή του μπάσκετ των τελευταίων ετών, τη σημαία του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδος το Φραγκίσκο Αλβέρτη. Φραγκίσκο σε ευχαριστούμε από καρδιάς που αποδέχτηκες την πρόσκληση και είσαι σήμερα μαζί μας.

 

Πρόεδρος Αστέρα Καβάλας Κυριάκος Χαραζάνης: Τι άλλο μπορούμε να πούμε για το Φραγκίσκο Αλβέρτη. Εγώ ένα θέλω να πω, εκτός από μεγάλος αθλητής είναι και ένας άνθρωπος σεμνός και με ήθος, κάτι που σπανίζει στην εποχή μας. Είναι ένα παράδειγμα για τα παιδιά μας. Έχουμε πολλά παιδιά εδώ και θέλω και εγώ με τη σειρά μου να ευχαριστήσω αυτό το πρότυπο αθλητισμού που είναι κοντά μας.

 

Βουλευτής Καβάλας Μακάριος Λαζαρίδης: Είναι πολύ μεγάλη τιμή και χαρά που έχουμε σήμερα μαζί μας τον καβαλιώτη θα έλεγα Φραγκίσκο Αλβέρτη, ένας αθλητής πρότυπο και σε συλλογικό και σε εθνικό επίπεδο. Θα ήθελα να συγχαρώ τις διοικήσεις της Αγίας Βαρβάρας και του Αστέρα  για τη σημερινή εκδήλωση και να πούμε ένα πολύ μεγάλο μπράβο στα παιδιά, τους γονείς και τους προπονητές.